The Lord of the Links! Τι είναι Link Building, πως γίνεται και γιατί το χρειάζομαι;

Αν έχεις δει τις ταινίες και γνωρίζεις κάποια πράγματα από SEO, τότε ο  τίτλος είναι αρκετός για να πιάσεις το υπονοούμενο. Το μάτι του Sauron από την ταινία εύκολα παρομοιάζεται με την Google. Διότι, αγαπητοί μου φίλοι, η Google όντως βλέπει τα πάντα και ναι… είναι ο άρχοντας των Links!

Σε αντίθεση με την ταινία, εμείς θέλουμε το μάτι της Google να μας δει. Θέλουμε οπωσδήποτε να «δει» την ιστοσελίδα μας.

Αλήθεια η Google βλέπει την δική σου ιστοσελίδα;

Αρκετοί νομίζουν ότι εφόσον η ιστοσελίδα τους είναι στο internet, η Google το ξέρει. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά αυτή η σκέψη απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Αλλά ακόμα και να «γνωρίζει» η Google την ύπαρξη της ιστοσελίδας σου, αυτό δεν αρκεί.

Αν θυμάσαι την ταινία, τότε θα θυμάσαι ότι το μάτι του Sauron εστίαζε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση όταν «αντιλαμβανόταν» κινητικότητα.  Έτσι λειτουργεί και η Google, για να μας δώσει σημασία θα πρέπει να της τραβήξουμε την προσοχή τόσο όσο…

Τι σημαίνει να τραβήξω την προσοχή της Google;

Για να το καταλάβουμε αυτό πιο εύκολα θα φύγουμε από το Hollywood και θα πάμε σε ένα καθημερινό παράδειγμα.

Εδώ και πολύ καιρό έχεις αποφασίσει να αλλάξεις αυτοκίνητο, ξέρεις περίπου τι θέλεις, έκανες μια έρευνα αγοράς από το internet, αλλά προπάντων ζήτησες και την γνώμη άλλων ανθρώπων. Δηλαδή το συζήτησες με κόσμο. Σήμερα το πρωί ένας φίλος σου, π.χ. ο Κώστας, σε πήρε τηλέφωνο για να σου πει ότι βρήκε μια εκπληκτική ευκαιρία που έμαθε από έναν γνωστό του. Είναι το αυτοκίνητο που θέλεις σε πολύ καλή κατάσταση και προπάντων σε πολύ καλή τιμή.

Με άλλα λόγια αυτό που λειτούργησε για να βρεις το αυτοκίνητο που ήθελες ήταν το «word of mouth». Δηλαδή σε σένα έφτασε μια πληροφορία «από στόμα σε στόμα».

Στο internet αυτό ονομάζεται  «backlinks» και η διαδικασία «link building».

Ποιες είναι, όμως, οι αξιόπιστες ιστοσελίδες που πρέπει να έχουν link προς την ιστοσελίδα μας;

Όπως και στην πραγματική ζωή έτσι και στην ιντερνετική έχει σημασία ποιος μιλάει για εσάς. Οι ιστοσελίδες  με χαμηλή επισκεψιμότητα η Google δεν τις θεωρεί αξιόπιστες, οπότε δεν μας κάνουν. Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί link προς την ιστοσελίδα σου.

Ας πούμε ότι ανέβασες ένα νέο άρθρο ή ότι προωθείς κάτι νέο. Αυτό που θέλεις είναι αυτή η πληροφορία να μπει σε αξιόπιστες και δυνατές κοινότητες όπως:

  • Tumblr
  • LiveJournal
  • Goodreads
  • Blogspot
  • WordPress
  • Webs
  • Shutterfly

Και σκέψου ότι υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα τέτοιες αξιόπιστες κοινότητες όπου εκεί πρέπει να υπάρχει με Link προς την ιστοσελίδα σου.

Πως θα το πετύχω αυτό;

Το να δημιουργήσω ένα άρθρο και να το καταχωρήσω σε εκατοντάδες τέτοιες κοινότητες είναι χρονοβόρο. Αρχικά σκέψου ότι πρέπει σε όλες αυτές τις κοινότητες να δημιουργήσεις λογαριασμό (account).

Κατά μέσo όρο για κάθε μία κοινότητα χρειάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά για να δημιουργήσεις λογαριασμό, να λύσεις τα Captcha  (σύστημα ασφαλείας της Google), να κάνεις verify τον λογαριασμό και φυσικά να ανεβάσεις το άρθρο που περιέχει Link προς της ιστοσελίδα σου. 

Δηλαδή μόνο για 60 αξιόπιστες κοινότητες θέλεις περίπου 30 ώρες για ένα μόνο άρθρο, εφόσον βέβαια το άρθρο είναι ήδη έτοιμο!

Τώρα σκέψου ότι ένα ίσον κανένα. Δηλαδή για να λειτουργήσει το «link building» θα πρέπει να δημοσιεύεις περίπου 200 άρθρα την εβδομάδα σε αξιόπιστες κοινότητες

Υπάρχουν ακόμα ένα σωρό παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς, όπως για παράδειγμα ότι αν ανεβάσεις το ίδιο άρθρο σε 60 κοινότητες τότε αυτό ονομάζεται διπλότυπο περιεχόμενο «duplicate content» και η Google σε βλέπει σαν spammer. Αυτό είναι πολύ κακό, γιατί τότε θα βρεθείς να κάνεις παρέα στο «δαχτυλίδι» του Sauron…

Και τότε τι γίνεται;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος όλα αυτά να γίνονται αυτόματα και με το πάτημα ενός κουμπιού! Όχι απλά να καταχωρείτε το άρθρο σας σε 60 κοινότητες, αλλά να σας δημιουργεί και το άρθρο! Και φυσικά όχι το ίδιο άρθρο σε 60 κοινότητες, αλλά 60 παραλλαγές του αρχικού άρθρου! Όπως είπα και πριν για να έχει απόδοση αυτή η διαδικασία θα πρέπει να δημοσιεύεται 200 άρθρα την εβδομάδα σε 60 κοινότητες.  Και μάλιστα αυτά τα 200 άρθρα δεν θα πρέπει να είναι ολόιδια, αυτό είναι πολύ σημαντικό!  

Στην αγορά υπάρχουν τέτοια software που κάνουν αυτή τη δουλειά για εσάς. Όμως το ποσοστό επιτυχίας τους είναι χαμηλό, περίπου στο 20%-30%. Αλλά ακόμα κι έτσι λειτουργούσαν αφού και πάλι ο όγκος της δουλειάς που γλιτώνεις είναι μεγάλος.

Όμως τα εξαιρετικά νέα είναι ότι πρόσφατα στην αγορά βγήκε ένα software το οποίο πιάνει ποσοστό επιτυχίας 98%. Το software ονομάζεται SEO Autopilot.

Το SEO Autopilot  παρέχει ακόμα πολλά εργαλεία που τουλάχιστον αξίζει τον κόπο να τα δείτε. Ο παγκόσμιος κύκλος των SEOs, λέει, ότι το SEO Autopilot έχει ακόμα έναν άσο στο μανίκι του και αυτός είναι η εξαιρετική τεχνική υποστήριξη που παρέχουν καθώς και οι συμβουλές SEO που δίνουν απλόχερα στους πελάτες τους.

Ακόμα μία βασική διαφορά του SEO Autopilot από παρόμοια software είναι ότι δημοσιεύει τα άρθρα μόνο σε αξιόπιστες κοινότητες και έχει βρει τον τρόπο όλη αυτή η διαδικασία να είναι 100% Google Safe. Δηλαδή δεν έχετε φόβο να σας δει η Google ως spammer, γιατί το SEO Autopilot εξομοιώνει τις καταχωρήσεις όπως ένας αληθινός χρήστης.

Στο παρακάτω video ο κορυφαίος αμερικάνος Internet Marketer Simon Dadia τεστάσει το SEO Autopilot live και μας δείχνει τα αποτελέσματα.

Tell Us What You Think
60Like21Love29Haha0Bored28Angry

About Author