Γιατί μια επιχείρηση πρέπει να έχει Facebook Page;

Είναι όλο και πιο προφανές ότι τα social media είναι εδώ για να μείνουν, τουλάχιστον για το ορατό μέλλον. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, διαπίστωσαν ισχυρούς τρόπους προώθησης της επιχείρησής τους με χαμηλό κόστος και προπάντων με αποτελέσματα, τα οποία είναι άμεσα μετρήσιμα χωρίς εικασίες και υποθέσεις.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι η επιχειρηματική σελίδα στο Facebook ή αλλιώς Facebook Page.

 

Γιατί η δημιουργία Facebook Page, αποτελεί την καλύτερη λύση; 

1. Η σελίδα στο Facebook μας διδάσκει περισσότερα για το κοινό μας (target-group)
Έχοντας μια σελίδα στο Facebook, έχετε την ευκαιρία να γνωρίζετε άμεσα την ανταπόκριση του κοινού που στοχεύετε. Στεφτείτε το σαν μια συνεχή ομάδα ανθρώπων όπου έμμεσα ξέρετε πως αντιδρούν απεναντί σας, άρα και πως σκέφτονται.

Οι fans της σελίδας σας, είναι εκεί οικιοθελώς και αναμένουν από εσάς να λαμβάνουν πληροφορίες, αλλά πάνω από όλα επιθυμούν να συμμετέχουν.

Πολύ σημαντικό είναι το εργαλείο Facebook Insights το οποίο σας δίνει δημογραφικά στοιχεία των ανθρώπων που αλληλεπιδρούν με την σελίδα σας στο Facebook. Εκείνη την δεδομένη στιγμή οι fans της σελίδας σας για εσάς αποτελούν τον δικό σας μικρόκοσμο και οι οπαδοί σας, πάντα σας “λένε” με τον τρόπο τους τι θέλουν και τι τους αρέσει.

2 .H σελίδα στο Facebook σας δίνει την ευκαιρία να “εξανθρωπίσετε” την επιχείρησή σας
Μια επιχείρηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αποτελείται από το ανθρώπινο δυναμικό, το πελατολόγιο της κ.ο.κ. Μέχρι και πριν την είσοδο των social media στην ζωή μας, οι άνθρωποι εάν δεν είχαν προσωπική εμπειρία από μια επιχείρηση δεν είχαν γνώση των ανθρώπων που την απαρτίζουν.
Αυτό σημαίνει καταρχήν, ότι ενδεχομένως να είχαν λανθασμένα συμπεράσματα για την επιχείρηση. Ή να θεωρούσαν ότι μια συγκεκριμένη εταιρεία δεν ταιριάζει στον δικό τους τρόπο ζωής και στα δικά τους ηθικά πρότυπα.
Τώρα όμως με τα social media και ειδικά με την σωστή χρήστη της Facebook Page μια επιχείρηση έχει πραγματικά μια μοναδική ευκαιρία! Έχει την ευκαιρία να δείξει σε όλο τον κόσμο ποια είναι. Μια εταιρεία μπορεί να χτίσει μέσα από την Facebook Page brand!
Να δείξει τις εγκαταστάσεις της, να δείχνει την καθημερινότητά της και φυσικά να μπορούν οι ήδη πελάτες της να μιλούν για αυτήν. Προπάντων όμως η σελίδα στο Facebook είναι εκπρόσωπος της εταιρείας σας στο ευρύ κοινό και σας επιτρέπει να δείχνετε κάθε μέρα την ανθρώπινη πλευρά της επιχείρησής σας!

3. Μπορείτε να οικοδομήσετε μια κοινότητα στη σελίδα σας στο Facebook
Η φιλοσοφία της Facebook Page, στηρίζεται στην ίδια βάση του όρου “κοινότητα” όπως αυτή περιγράφετε στον φυσικό κόσμο. Τι είναι κοινότητα;
Κοινότητα είναι ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, εκφράζουν ανησυχίες, λένε την γνώμη τους και φυσικά θέλουν και επιθυμούν να νιώθουν ότι συμμετέχουν. Αυτό ακριβώς είναι η Facebook Page. Δίνουμε την προοπτική στους πελάτες μας και στους οπαδούς μας (fans) να μιλήσουν!

Σε αυτή τη φάση επιγραμματικά αναφέρονται μια σειρά από τρόπους για την οικοδόμηση κοινότητας στο Facebook, οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Να κοινοποιείται χρήσιμο υλικό και ενδιαφέρον συνδέσμους (links)
  • Να ζητάτε από τους fans να συμβάλουν με παρατηρήσεις και σχόλια
  • Να διοργανώνετε διαγωνισμούς και να κοινοποιείτε προσφορές
  • Να παρέχετε κίνητρα ώστε οι fans να δραστηριοποιούνται στη σελίδα σας.

 

Η οικοδόμηση μιας επιτυχημένης και ποιοτικής κοινότητας έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη πιστών fans που συνεχώς αυξάνονται.

4. Το Facebook κάνει καλό στη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO)
Έχοντας μια σελίδα στο Facebook, έχετε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κατευθύνεται τους χρήστες από την Facebook Page στην ιστοσελίδα σας. Οι αναρτήσεις και ο συνολικές δραστηριότητες που καθημερινά κοινοποιείτε στην Facebook Page δημόσια, μπορεί να σας δώσουν έμμεσα ώθηση στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Με την ταχύτητα που αναπτύσσονται τα social media, και το βάρος που έχει δοθεί στην ποιότητα του περιεχομένου μια Facebook Page με πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενο μπορεί να σας βοηθήσει να ανισχύσετε την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.

5. Ο ανταγωνισμός σας μπορεί να έχει ήδη σελίδα στο Facebook
Σίγουρα δεν θα συνιστούσα να φτιάξετε και να συντηρείτε μια σελίδα στο Facebook μόνο και μόνο επειδή έχει ο ανταγωνιστής σας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν δεν έχετε παρουσία στο Facebook ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα αυτό θα σας κοστίσει “ευκαιρίες”, ιδίως εάν οι ανταγωνιστές σας ξέρουν να τα χρησιμοποιούν σωστά.

6. Βάλτε την επιχείρησή σας μπροστά στους πελάτες σας και τους πελάτες σας μπροστά από την επιχείρησή σας, κάθε μέρα!
Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που έχει μια επιχείρηση δημιουργώντας σελίδα στο Facebook είναι η δυνατότητα που έχει να μοιράζεται καθημερινά συνδέσμους, video, φωτογραφίες, καθώς και άλλες πληροφορίες οι οποίες εμφανίζονται στους οπαδούς σας, Live. Δηλαδή κάτι σαν να λέμε “τι γίνεται τώρα, τι συμβαίνει αυτή την στιγμή”. Έτσι βάζετε την επιχείρηση σας μπροστά στα ματιά των πελατών σας. Τους δείχνετε την καθημερινότητα της επιχείρησή σας.

Όταν οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο σας και ειδικά όταν αυτά που κοινοποιείται αφορούν άμεσα το πελατολόγιο σας τότε έχετε βάλει τους πελάτες σας μπροστά από την επιχείρησή σας. Και αυτό έχει μεγάλη αξία. Από τεχνικής πλευράς οι φίλοι των fans σας, βλέπουν αυτές τις δραστηριότητες και έχετε πιθανότητες από εκεί να αυξήσετε τους οπαδούς σας. Όταν αυτό το φαινόμενο συμβαίνει συστηματικά, τότε η επωνυμία σας αρχίζει (έστω και με μικρά βήματα) να γίνεται branded.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author