Ποιο είναι το Domain Authority της ιστοσελίδας σας;

Μετά τις αναβαθμίσεις που έκανε η Google στους αλγόριθμούς της με το Penguin Update πριν από μερικούς μήνες, η έννοια και η κατανόηση του “Domain Authority” «αναβίωσε», καθώς πολλοί SEO Experts (συμπεριλαμβανομένων και εμού) θεωρούν ότι η σημασία της είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Αρκετοί webmasters έχουν εκφράσει την ανησυχία, ότι για τα backlinks που τους έχουν χαρακτηριστεί ως «μη ποιοτικά» ή αρνητικά, μπορεί να οφείλεται το Domain Authority της ιστοσελίδας απ’ όπου προέρχονται τα συγκεκριμένα backlinks. Πριν πάρετε οποιαδήποτε βιαστική απόφαση, σχετικά με την διαγραφή των «κακών» backlinks στο site σας, καλό θα ήταν πρώτα να ενημερωθείτε σχετικά με την έννοια του Domain Authority και το γιατί είναι τόσο σημαντικός παράγοντας για καλύτερες κατατάξεις στη Google.


Τι είναι το “Domain Authority”;

Το Domain Authority, είναι η μέτρηση της «ισχύος» ενός domain name και είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Το Domain Authority, βασίζεται σε τρεις παράγοντες:

  • Στην ηλικία του domain name
  • Στην δημοτικότητα του site
  • Στο μέγεθος του site

Χρησιμοποιώντας μετρήσεις όπως ο αριθμός των backlinks, ο συνολικός αριθμός των links για την εν λόγω ιστοσελίδα, root domains και άλλες μετρήσεις που καθορίζονται από ιστοσελίδες όπως το SEOmoz, «η εκτίμηση της δυναμικής του SEO μιας ιστοσελίδας», μπορεί να υπολογιστεί και να συναχθεί ως το “Domain Authority” ενός ιστότοπου . Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αυτές τις μεταβλητές σε μεγάλο βαθμό για να καθορίσουν την κατάταξη του ιστοτόπου σας, είναι σημαντικό να έχετε μια ιδέα για το πού βρίσκεται το site σας.

Πως ελέγχω το Domain Authority της ιστοσελίδας μου;

Για να ελέγξετε το Domain Authority της οποιαδήποτε ιστοσελίδας, ακόμα και τις σελίδες των ανταγωνιστών σας, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε τη Δωρεάν υπηρεσία στο site: http://moonsy.com/domain_authority/. Στο ίδιο site, μπορείτε να ελέγξετε και το “Page Authority”, που είναι η αντίστοιχη δυναμική της εκάστοτε υπο-σελίδας ενός site.

Πως αυξάνω το Domain Authority της ιστοσελίδας μου;

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο κυριότερος παράγοντας για να αυξήσετε το Domain Authority της ιστοσελίδας σας, είναι να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα ποιοτικά backlinks. Προτού προσπαθήσετε να πάρετε το οποιοδήποτε link, ελέγξτε το Domain Authority αλλά και το Page Authority της ιστοσελίδας που θέλετε να τοποθετήσετε το link σας.

Συμπέρασμα

Το Domain Authority ή Domain Trust, είναι σημαντικός παράγοντας για την ιστοσελίδα σας, διότι βοηθάει στο να γίνουν index νέες σελίδες ή posts πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχετε καλύτερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author