Τι είναι τα META Descriptions και που χρησιμεύουν;

Τα META Descriptions (Μέτα περιγραφές) είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά του κώδικα HTML, που παρέχουν συνοπτική περίληψη του περιεχομένου των ιστοσελίδων. Οι Meta περιγραφές χρησιμοποιούνται στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERPs).

Δείγμα κώδικα

<head>
<meta name="description" content="Αυτό είναι ένα παράδειγμα meta description. Η ΜΕΤΑ περιγραφή, εμφανίζεται στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.">
</head>

Βέλτιστο μήκος για τις μηχανές αναζήτησης

Περίπου 155 χαρακτήρες

Πόσο σημαντικά είναι τα META Descriptions Tags;

Τα Meta description tags, ενώ δεν αποτελούν σημαντικό παράγοντα κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης, είναι εξαιρετικά σημαντικά στην απόκτηση click-through στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης από τους χρήστες. Το click-through Rate από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, έγινε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατάταξης το 2015.

Αυτές οι 2-3 γραμμές της META περιγραφής, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για μια επιχείρηση , να διαφημίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της, παρέχοντας στους χρήστες επακριβώς τις πληροφορίες που ψάχνουν.

Στη META περιγραφή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε με έξυπνο τρόπο και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε μια επιτακτική περιγραφή που ένας χρήστης θα θέλει να κάνει κλικ.

Άμεση συνάφεια προς το περιεχόμενο της σελίδας και μοναδικότητα μεταξύ των Meta Descriptions κάθε σελίδας είναι το κλειδί. Η περιγραφή θα πρέπει βέλτιστα να κυμαίνεται μεταξύ 150-160 χαρακτήρες.

Βέλτιστες Πρακτικές στο SEO

Δημιουργήστε Επιτακτικές Περιγραφές

Η META περιγραφή εξυπηρετεί τη λειτουργία της «διαφήμισης». Ωθεί τους αναγνώστες από τις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, σε μια ιστοσελίδα και ως εκ τούτου, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του Search Marketing. Διαμορφώνοντας μια αναγνώσιμη και επιτακτική  περιγραφή χρησιμοποιώντας σημαντικές λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε, βελτιώνετε το ποσοστό click-through για μια δεδομένη ιστοσελίδα. Για να μεγιστοποιηθεί το click-through Rate στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης, εμφανίζουν με έντονη γραφή (Bold) τις λέξεις-κλειδιά στη ΜΕΤΑ περιγραφή, όταν ταιριάζουν με τα ερωτήματα αναζήτησης.

Τι είναι τα META Descriptions και που χρησιμεύουν;

 

Προτεινόμενο Μήκος

Οι Μέτα περιγραφές μπορεί να έχουν οποιοδήποτε μήκος, αλλά οι μηχανές αναζήτησης περικόπτουν γενικά περιγραφές με περισσότερους από 160 χαρακτήρες. Είναι καλύτερα λοιπόν, να διατηρείτε τις meta περιγραφές μεταξύ 150 και 160 χαρακτήρες.

Αποφύγετε τις Διπλότυπες Meta Περιγραφές

Όπως συμβαίνει και με τα META Titles, είναι σημαντικό οι περιγραφές meta σε κάθε σελίδα να είναι μοναδικές. Οι διπλότυπες META περιγραφές, είναι παράγοντας «υποβάθμισης» ιστοσελίδων στα αποτελέσματα της Google. 

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author