Διαγωνισμός Facebook Photo Contests

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως πρέπει να υλοποιούνται φωτογραφικοί διαγωνισμοί μέσα από το Facebook. Αυτού του είδους ο διαγωνισμός είναι πραγματικά αρκετά διασκεδαστικός  ειδικά για τους χρήστες/συμμετέχοντες. Ανάλογα με το είδος της επιχείρησης που έχετε επιλέξτε ένα φωτογραφικό θέμα, το οποίο όμως να μην είναι ακατόρθωτο. Δηλαδή, άλλο να ζητάτε από τους χρήστες να ανεβάσουν μια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές στους σε μια παραλία και άλλο να ζητάτε να φωτογραφηθούν στην κορυφή του Ολύμπου.

Αλλά ακόμη και αυτό να ζητάτε θα πρέπει το δώρο που προσφέρεται να έχει την αντίστοιχη αξία. Για παράδειγμα, αν ζητάτε αυθόρμητες φωτογραφίες με θέμα «Catch the moment” το δώρο θα μπορούσε να είναι ένα smartphone με καλή κάμερα, από την άλλη αν ζητάτε ο συμμετέχων να βγάλει selfie στην κορυφή του Ολύμπου, τότε το δώρο θα πρέπει να είναι πραγματικά κάτι πιο ακριβό – ίσως μια ακριβή φωτογραφική μηχανή ή εξοπλισμός ορειβασίας ή κάποιο ταξίδι. 

Οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί θα σας δώσουν πολύ πλούσιο περιεχόμενο τόσο για τα Social Media όσο και για την ιστοσελίδα σας. Μια πολύ καλή τακτική είναι να συνδέσετε τον φωτογραφικό διαγωνισμό με ένα hashtag, αυτό θα σας δώσει ισχυρό προβάδισμα ειδικά στο Twitter και στο Instagram. Εξάλλου οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί, επιβάλλεται να συνδέονται με το Twitter και το Instagram! Επιπλέον η διαδικασία του διαγωνισμού γίνεται πιο εύκολη, αφού οι χρήστες από το Twitter και το Instagram μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ανεβάζοντας μια φωτογραφία  προσθέτοντας απλά το αντίστοιχο hashtag!

Τέλος οι άλλοι χρήστες ψηφίζουν την αγαπημένη τους φωτογραφία! Αυτό είναι πολύ καλό, διότι οι συμμετέχοντες μπαίνουν στην διαδικασία να προσκαλούν τους φίλους τους στον διαγωνισμό για να τους ψηφίσουν. Έτσι αυξάνεται η απήχηση που έχετε μέσα στο Facebook και η σελίδα σας απογειώνετε! 

Θέλετε να τρέξετε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό; Πατήστε εδώ!

Τρόπο υλοποίησης διαγωνισμού photo contest, με παράδειγμα

Ο διαγωνισμός αποτελείται από τρεις οθόνες Entry Page, Post-Entry Page, Vote Page & Vote Page Lightbox. Παρακάτω πατήστε στα αντίστοιχα tabs & φωτογραφίες για να δείτε τι πρέπει να περιέχει η κάθε οθόνη.

Εδώ είναι η πραγματική σελίδα εισόδου στον διαγωνισμό, όπου οι χρήστες (εκτός από το εικαστικό) θα διαβάσουν τυχόν απαιτούμενες πληροφορίες για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ή τις προδιαγραφές ή την θεματολογία των φωτογραφιών που ζητάτε. Επιπλέον μπορείτε να συμπεριλάβετε links που οδηγούν σε περαιτέρω επεξηγήσεις σχετικά με το δώρο που προφέρεται, τους όρους, την πολιτική προστασίας κ.ο.κ. Σε αυτή την σελίδα προσθέστε τα πεδία της φόρμας για τις πληροφορίες που θέλετε να συλλέξετε, λ.χ. ονοματεπώνυμο, ηλικία κ.ο.κ. και φυσικά ένα πεδίο όπου οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν (upload) την φωτογραφία τους.

Σε αυτή την σελίδα πείτε «Συγχαρητήρια» για την πιθανή νίκη του συμμετέχων και φυσικά πείτε «Ευχαριστώ». Επιπλέον ενθαρρύνετε τους χρήστες να κοινοποιήσουν την συμμετοχή τους στον τοίχο τους ή ακόμη και να προσκαλέσουν φίλους προσφέροντας κάποιο bonus ανά συμμετοχή που ήρθε από τον συμμετέχων. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο συμμετέχων ούτως ή άλλως θα ζητήσει από φίλους να ψηφίσουν την φωτογραφία του. Εσείς μπορείτε να ζητάτε ένα Like στην σελίδα σας πριν ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ψηφίσει.

Σε αυτή την σελίδα οι χρήστες βλέπουν ένα photo gallery με όλες τις φωτογραφίες που έχουν λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Από εδώ μπορούν να ψηφίσουν, να σχολιάσουν συγκεκριμένες καταχωρήσεις και να μοιράζονται περιεχόμενο με τους φίλους τους. Εάν η θεματολογία των φωτογραφιών έχει σχέση με τα προϊόντα σας, τότε οι άλλοι έχουν την ευκαιρία να δουν τα εμπορεύματα σας και μάλιστα σε πραγματική εφαρμογή από απλούς ανθρώπους.


Οι χρήστες από το photo gallery πατώντας πάνω σε μια φωτογραφία μπορούν να την δουν σε πιο λεπτομερή εκδοχή. Η φωτογραφία θα ανοίξει σε ένα δικό της παράθυρο (lightbox). Αυτό δίνει την δυνατότητα στους χρήστες που ψηφίζουν να δουν την φωτογραφία καλύτερα.

 

Σημαντικό

Για μια ακόμη φορά θα τονίσω πόσο σημαντικό είναι να έχετε την σωστή εφαρμογή για την υλοποίηση του διαγωνισμού. Μόνο έτσι θα έχετε στην διάθεσή σας ένα πλήθος από εργαλεία ώστε να λειτουργήσει ο διαγωνισμός υπέρ της επιχείρησής σας και φυσικά να είστε 100% αξιόπιστοι!

 

Θέλετε να τρέξετε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό; Πατήστε εδώ!

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author