Τα Brands που τα “σπάνε” στο Facebook v.1

Τα Social Media, φαίνεται να είναι παντού και κάθε marketer επιθυμεί να μπει στο παιχνίδι. Και φυσικά κανείς δεν απορεί γιατί, μιας και η παγκόσμια αγορά έχει αυξήσει τις επενδύσεις στα social media κατά 250% τα τελευταία 2 χρόνια.

Εδώ σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος με τα brands που τα σπάνε στο Facebook !

1. Amazon

Amazon on Facebook

Με περισσότερα από 17 εκατομμύρια Likes, φυσικά δεν είναι μυστικό ότι η σελίδα της Amazon στο Facebook είναι πολύ δημοφιλής! Μια από τις επιτυχημένες στρατηγικές της εταιρείας είναι ότι πραγματικά αγαπούν την εμπλοκή του χρήστη στην σελίδα τους. Για αυτό τον σκοπό πολύ συχνά θέτουν στους χρήστες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ενώ όταν θέλουν να προωθήσουν κάποια προϊόντα τους κοινοποιούν πρωτότυπο οπτικό περιεχόμενο με σχετικό link.

 

2. Google

Google on Facebook

Νομίζω πως και εσείς, όπως και εγώ, έχουμε λατρέψει τον τρόπο που η Google παρουσιάζει τα προϊόντα και την υπηρεσίες της. Ποικίλες φωτογραφίες – συνήθως τύπου “ζωγραφιές”, με πλούσια θεματολογία. Βέβαια, κατά την γνώμη μου το πιο δυνατό σημείο της εταιρείας είναι η δημοσίευση post γραμμένα σε πάρα πολλές γλώσσες και έτσι “φέρνουν” κοντά τους fans από όλο τον κόσμο.

 

3. PayPal

PayPal on Facebook

Στην σελίδα της Paypal, αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το Cover image. Έχουν καταφέρει με απλά thumbnails να αποτυπώσουν ομοιόμορφα το “πνεύμα” της εταιρείας, αλλά και την στρατηγική που ακολουθούν στο timeline. Τα post που δημοσιεύουν έχουν στόχο την διατήρηση της επαφής τους με τους χρήστες και για να το καταφέρουν αυτό, συνήθως κοινοποιούν οπτικό περιεχόμενο με φωτογραφίες από διακοπές, ψυχαγωγία, διασκεδαστικά προϊόντα, εκδηλώσεις και γενικά έχουν θεματολογική ποικιλία.

 

4. VISA

Visa on Facebook

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος είναι το εκπληκτικό Cover image, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το λογότυπο της εταιρείας και κατά συνέπεια και με το Profile image. Η εταιρεία κοινοποιεί σχεδόν τα πάντα, από εκπληκτικές προσφορές έως και φωτογραφίες με γάτες. Και πιστέψτε με, σχεδόν καμία μεγάλη εταιρεία δεν παίρνει εύκολα τέτοιο ρίσκο !

 

5. Disney

Disney on Facebook

Έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ δύσκολο να μην κάνει κάποιος Like, στην σελίδα της Disney και μάλλον αυτό φαίνεται από τα 42.655.486 ++++ likes που έχουν έως και αυτή την στιγμή. Φυσικά είναι πολύ έξυπνη επιλογή ο Micky Mouse και ο Bambi το ελαφάκι στην θέση του λογότυπου και του cover image αντίστοιχα. Αλλά το πιο “έξυπνο” είναι η διαχρονική απεικόνιση των cartoons, πράγμα μάλλον που μας ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις. Όσο για τους “νέους”, πάντα δημοσιεύουν μικρά αποσπάσματα από τα πιο πρόσφατα animated cartoons.

 

6. YouTube

YouTube on Facebook

H YouTube κυριολεκτικά τα “σπάει” και στο Facebook! Και, μάλλον, αυτό σας φαίνεται αυτονόητο. Οι άνθρωποι αγαπούν τα videos και ειδικά αυτά που μπορούν να μοιραστούν με τους υπόλοιπους χρήστες στο Facebook. Το ξέρατε ότι η πλειοψηφία των viral videos shared στο Facebook, προέρχονται από το YouTube; Φυσικά και το ξέρετε, για αυτό η σελίδα τους έχει πάνω 70.000.000 Likes !

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author