7 τρόποι για να καταστραφείτε με τη βοήθεια του Facebook

Το Facebook είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλές εταιρείες το χρησιμοποιούν για την προώθηση της επιχείρησής τους. Είτε προσπαθώντας να αυξήσουν τα Likes (άρα και τους “φίλους” ως προς την σελίδας), είτε κοινοποιώντας στον τοίχο γρήγορες πληροφορίες.

Φυσικά ο τρόπος λειτουργίας μιας σελίδας στο Facebook είναι περισσότερο πολύπλοκος και τα δύο παραπάνω βήματα, εάν δεν “δουλευτούν” σωστά όχι μονο δεν θα σας αυξήσουν την επισκεψημότητα της σελίδας, αλλά μάλλον θα σας την καταστρέψουν! 


Να, λοιπόν πως μπορείτε με 7 τρόπους, να καταστρέψετε την φήμη της εταιρείας σας μέσα από το Facebook:


1. Πολλά post καθημερινά

Εσείς μπορεί να νομίζετε πως εάν ανεβάζετε κάθε μέρα στην σελίδα σας στο Facebook από 10 post, ότι έτσι διαφημίζετε την επιχείρησή σας. Και όμως η αλήθεια είναι ότι δεν είναι έτσι. Τα καθημερινά post, εμφανίζονται στα μέλη σας ως notification, και κατά πάσα πιθανότητα θα κουραστούν με αποτέλεσμα να προτιμήσουν ένα Unlike της σελίδα σας. 


2. Μόνο προϊοντικά Post

Εάν τα post που κάνετε, περιορίζονται σε απλές κοινοποιήσεις από το περιεχόμενο της βασικής σας ιστοσελίδας, αυτό προκαλεί τα εξής δύο αποτελέσματα. Πρώτον η οπτική εικόνα του post δεν είναι ελκυστική, και έτσι η πληροφορία περνάει αδιάφορη μπροστά από τα μάτια των χρηστών. Και δεύτερον, οι χρήστες ενοχλούνται με τα επαναλαμβανόμενα post που μοιάζουν με “διαφημίσεις”. 


3. Post πεποιθήσεων

Εάν η σελίδα σας στο Facebook δεν αντιπορσωπεύει πεποιθήσεις όπως πολιτική, θρησκεία, αθλητικές ομάδες κ.ο.κ., τότε δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο να κοινοποιείτε τις προσωπικές σας πεποιθήσεις στην επαγγεμλατική σας σελίδα. Εκτός βέβαια και αν θέλετε να καταστρέψετε την σελίδα σας. 


4. Μην απαντάντε στους χρήστες

Οι χρήστες είτε μέσω προσωπικού μηνύματος προς την σελίδα σας στο Facebook ή δημόσια πάνω στον τοίχο σας, μπορούν (και έτσι πρέπει) να λένε την γνώμη τους για την εταιρεία σας. Κάποιες φορές αυτά που γράφουν είναι καλά και κάποιες όχι. Ένας πολύ καλός τρόπος να εκνευρίσετε τον χρήστη είναι να μην απαντήσετε ποτέ ή να απαντήσετε μετά από μια εβδομάδα! Και φανταστείτε τι ωραία εικόνα δίνετε όταν ο ίδιος χρήστης σας κάνει και παρατήρησει για την αργοπορία σας. Η συνέχεια είναι, φυσικά, να δουν και άλλοι χρήστες ότι δεν μπαίνετε στον κόπο να απαντάτε δημόσια, στα δημόσια Post των χρηστών σας. 
 

5. Μην κάνετε τίποτα

Αφήστε την σελίδα σας στο Facebook, ανενεργή. Μην κάνετε τίποτα. Κανένα Post, καμία απολύτως ενέργεια. Έτσι, αν για παράδειγμα, το τελευταίο post Που κάνατε ήταν πριν 6 μήνες, αυτό φυσικά φαίνεται!
 

6. Κάντε αντιγραφές

Εάν, για κάποιους λόγους, δεν θέλετε να πληρώσετε έναν επαγγελματία ώστε να σας παράγει πρωτότυπα κείμενα για τα post. Τότε, ίσως, να κάνετε “αντιγραφές” όπως λογοκλοπή. Η δεν θέλετε να επενδύσετε σε δικό σας φωτογραφικό υλικό, και βρίσκεται από το internet. Οι χρήστες μπορεί στην αρχή να μην το καταλάβουν, αλλά κάποιoi θα το καταλάβουν και θα είναι αυτοί που τους “αντιγράφετε”. Τότε έχετε λύσει όλα σας τα προβλήματα, διότι μάλλον δεν θα έχετε πλέον σελίδα στο Facebook.


7. Δεν έχει σημασία που απευθύνεστε

Όταν δημιουργείτε την σελίδα σας στο Facebook, μπορείτε να ορίσετε το target group που απευθύνεστε ηλικιακά, αλλά και με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Εσείς, μάλλον, νομίζετε ότι είναι καλό όλοι οι χρήστες να σας “βλέπουν”. Τώρα, αν για παράδειγμα, έχετε σελίδα που πουλάει προϊόντα για εγκύους… πόσο καλό νομίζετε ότι σας κάνει όταν εμφανίζεστε σε χρήστες 18-25, άνδρες,με ενδιαφέροντα το ποδόσφαιρο και τα κέντρα διασκέδασης; Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δηλώσουν στο Facebook, ότι τους είστε “αδιάφορη εταιρεία” ως προς τα ενδιαφέροντά τους.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author