Εισαγωγή στη Συγγραφή Άρθρών και το Article Marketing

Πολλές φορές θα έχετε συναντήσει τους όρους Article Writing και Article Marketing σε πολλά SEO blogs ή άρθρα. Ευλόγως προκύπτουν αρκετές απορίες σχετικά με τους όρους αυτούς και οι πιο συχνές είναι οι εξής:
  • Τι είναι το Article Writing;
  • Τι είναι το Article Marketing;
  • Πως χρησιμοποιούνται;
  • Τι κέρδος έχει η επιχείρησή μου ή το site μου από αυτό;
 
Το Article Marketing (Writing), είναι η διαδικασία συγγραφής ποιοτικών και πρωτότυπων άρθρων, προκειμένου να προωθήσετε την επιχείρησή σας, τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την προβολή και την προετοιμασία που κάνετε, για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες προς την ιστοσελίδα σας.
 

Τα 3 «συστατικά» για ένα επιτυχημένο Article Marketing, είναι τα εξής:

  1. Δημιουργήστε αξιόλογο και πρωτότυπο περιεχόμενο, προκειμένου να εδραιωθείτε ως ειδικός στο αντικείμενό σας.
  2. Δημιουργήστε αξιόλογο και πρωτότυπο περιεχόμενο, προσέχοντας το κυρίως σώματου άρθρου σας (Main article body), να ΜΗΝ «πουλάει» ή προωθεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, αλλά να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες προς τους αναγνώστες σας.
  3. Υποβάλετε τα καλύτερα πρωτότυπα άρθρα σας συχνά, σε Article Directory websites, ούτως ώστε να “χτίσετε” μια σταθερή ροή επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας.
 
Και σε αυτό το σημείο αναρωτιέστε:
Μα πως θα προωθήσω την επιχείρησή μου ή τα προϊόντα μου, εάν δεν έχω link στο κυρίως σώμα του άρθρου μου;
 
Πολλά Article Directory Websites, επιτρέπουν την δημοσίευση συνδέσμων μέσα στο article body, όμως τα σοβαρά directories όπως το EzineArticles.com, ΔΕΝ επιτρέπει Links στο κυρίως σώμα. Επιτρέπει όμως την υποβολή links στο λεγόμενο “Resource Box”, που δεν είναι τίποτα άλλο από τις πληροφορίες που δίνει ο κάθε συγγραφέας στο τέλος κάθε άρθρου και αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι από το κυρίως σώμα.
 
Η έννοια κλειδί, είναι να χρησιμοποιήσετε το κυρίως σώμα του άρθρου σας για να μοιραστείτε τις γνώσεις σας. Το “Resource Box” στο κάτω μέρος της σελίδας υποβολής άρθρου, είναι το σημείο εκείνο που μπορείτε να τοποθετήσετε μια σύνδεση (link) προς την ιστοσελίδα σας (και με anchor text).
 
Ο Christopher Knight, CEO στο EzineArticles.com, αναφέρει: “Το σώμα του άρθρου είναι εκεί που δίνετε. Το Resource Box είναι εκεί που παίρνετε. “
 
Δώστε απλά επαρκείς πληροφορίες στο Resource Box, προκειμένου να “ανοίξετε την όρεξη” των αναγνωστών σας για να διαβάσουν περισσότερα άρθρα σας και έτσι θα είναι περισσότερο διατεθειμένοι να επισκεφθούν το site σας. Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες στο σώμα του άρθρου σας σχετίζονται με τις πληροφορίες στο Resource Box. Από τη στιγμή που θα έχετε περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας, θα έχετε και την ευκαιρία να προβάλλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας!
 
Ένας άλλος λόγος που δεν πρέπει να “πουλάτε” μέσα από το κυρίως σώμα του άρθρου σας, είναι ότι τα Article Directory Websites, δεν θέλουν να “αναδημοσιεύουν” πωλήσεις από τη στιγμή που δεν έχουν κανένα απολύτως κέρδος από αυτό. Διατηρώντας το διαφημιστικό σας περιεχομένο μέσα στο “Resource Box”, θα αυξήσετε και την προβολή του άρθρου σας και των links που θα έχετε τοποθετήσει , αλλά κυρίως τις πιθανότητες το άρθρο σας να αναδημοσιευτεί από άλλα websites ή blogs!
 

Συνοψίζοντας λοιπόν, καταλήγουμε στο γεγονός ότι:

Το Article marketing είναι η δημιουργία «αναγνωστών – οπαδών» με σκοπό να οδηγήσει ποιοτικούς και μελλοντικούς πελάτες στην ιστοσελίδα μας.
 
Στα επόμενα άρθρα, θα αναλύσουμε διεξοδικά όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα άρθρο να προσελκύει αναγνώστες…
Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author