Εξηγώντας τα Social Media με ένα Donut [INFOGRAPHIC]

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα Donut & τα Social Media;

Μην σας πω ότι αυτά τα δύο πάνε και πακέτο 🙂

  
Αυτές τις μέρες πολλοί με ρωτάνε για τις διαφορές ανάμεσα στα Social Media. Και επειδή σε προηγούμενα άρθρα μου, σας λέω συνέχεια ότι το κάθε Social Media έχει το δικό του μοναδικό κοινό, σκέφτηκα ότι ο πιο απλός και σύντομος τρόπος για να σας δείξω τις διαφορές είναι με ένα Donut και μάλιστα Infographic.   


Θα πάρουμε για παράδειγμα, ένα donut και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό στα Social Media.

Όσο περίεργο και να σας φαίνεται μπορούμε να αξιοποιήσουμε το donut με  πολλούς διαφορετικούς τρόπους, στοχεύοντας διαφορετικά σε κάθε Social Media. Για παράδειγμα, άλλα αναμένουν να δουν οι χρήστες του Pinterest από τους χρήστες του Facebook, πράγμα που σημαίνει ότι για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των χρηστών πρέπει να τους “μιλήσουμε” με τον τρόπο που αναμένουν.

Εξηγώντας τα Social Media με ένα Donut [INFOGRAPHIC]

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ INFOGRAPHIC


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

Δείτε με προσοχή στο παραπάνω infographic τις πλάγιες λέξεις. Είναι οι λέξεις-κλειδιά που αντιπροσωπεύουν αυτό που πρέπει να κάνουμε με κάθε Social Media

 

Τι είναι το YouTube YouTube

Είναι ένα video forum που παρέχει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να επικοινωνούν, να πληροφορούνται, να ενημερώνονται ή να εμπνέονται  από άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το YouTube επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να μοιράζονται τα δικά τους πρωτότυπα video (upload videos), να δημιουργούν τις δικιές τους λίστες αναπαραγωγής & τα δικά τους κανάλια, να σχολιάζουν άλλα video, να δηλώνουν εάν του αρέσει ή εάν δεν τους αρέσει (έχει δηλαδή λειτουργία Unlike). Δίνεται η δυνατότητα ο χρήστης να ενσωματώσει ένα video στην ιστοσελίδα το (embed) και να μοιραστεί ένα video σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Τι είναι το LinkedIN LinkedIN

Χτίζετε την επαγγελματική σας ταυτότητα στο Internet και μένετε σε επαφή με συναδέλφους και συνεργάτες. Επιπλέον συμπληρώνεται τις δεξιότητές (skills) σας και όσοι ανήκουν στο δίκτυό σας μπορούν να σας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης (endorse). Δηλαδή κατά κάποιον τρόπο επιβεβαιώνουν ότι όντως ξέρετε να κάνετε αυτά που δηλώσατε. Ανακαλύπτετε επαγγελματικές & επιχειρηματικές ευκαιρίες καθώς και νέες επιχειρήσεις. 

 

Τι είναι το SoundCloud SoundCloud

Είναι μια online υπηρεσία streaming (συνεχής ροής) που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν, να καταγράφουν, να προωθούν και να μοιράζονται πρωτότυπους ήχους (originally-created sounds). Επιπλέον περιλαμβάνει πλατφόρμα διανομής και online κοινότητα. 

 

Τι είναι το Instagram Instagram

Προέρχεται από τις λέξεις Instant Telegram (άμεσο τηλεγράφημα) και είναι μια εφαρμογή photo-sharing και video-sharing που λειτουργεί μόνο μέσω συσκευής (smartphone, tablet). Η εφαρμογή επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες ή video και να τα μοιραστείτε άμεσα τόσο στο Instagram όσο και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Tumblr). Έχει την λογική Following και Followers (όπως το Twitter), ενώ μπορείτε να κάνετε Like και να αφήσετε σχόλια στις φωτογραφίες των άλλων. Δεν μπορείτε να κάνετε re-post ή κάτι παρόμοιο, ούτε να αποθηκεύσετε την φωτογραφία κάποιου άλλου στη συσκευή σας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Intagram είναι ότι περιορίζει τις φωτογραφίες σε ένα τετράγωνο, παρόμοιο με της φωτογραφικής μηχανές Kodak Instamatic και Polaroid. Το τετράγωνο σχήμα  έρχεται σε αντίθεση με την αναλογία 4:3 που χρησιμοποιούν οι συσκευές. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εφαρμόζουν ψηφιακά φίλτρα στις φωτογραφίες τους, ενώ η μέγιστη διάρκεια για ένα video στο Instagram είναι 15 δευτερόλεπτα.  

 

Τι είναι το Skype Skype

Το Skype είναι μια πλατφόρμα η οποία ναι μεν χρησιμοποιεί internet για να λειτουργεί, δε όμως πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό του Skype ώστε να συνδεθείτε.  Στο Skype μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους εγγεγραμμένους χρήστες με τους οποίους μπορείτε να πραγματοποιείται κλήσεις, βίντεο κλήσεις, άμεσα μηνύματα και ανταλλαγές αρχείων χωρίς κόστος όπου και αν βρίσκονται. Επιπλέον μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις σε αριθμούς (κινητά και σταθερά) με χρέωση καθώς και να στέλνετε σε κινητά SMS. Έχετε την δυνατότητα να διαμορφώσετε το profile σας, να αποθηκεύσετε τα τηλέφωνά σας κ.α. Επίσης για κάθε χρήστη που έχετε συνδεθεί μαζί του μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τηλέφωνά του, email κ.α., αυτά τα στοιχεία είναι ορατά μόνο σε εσάς.  Επιπλέον το Skype, εάν θέλετε εισάγει τις επαφές σας από το Facebook. Το λογισμικό μπορείτε να το εγκαταστήσετε για υπολογιστή, laptop, notebook, Smartphone & tablet (android, iOS), Smart TV . 

 

Τι είναι το Vine Vine

Το Vine είναι μια εφαρμογή video-sharing, που λειτουργεί αποκλειστικά μόνο μέσω συσκευών (Smartphone, & Tablet)  Αλλά δεν είναι μια οποιαδήποτε εφαρμογή, είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε video που τραβάτε να μην ξεπερνάει τα 6 δευτερόλεπτα ώστε να ανεβαίνει άμεσα. Κάθε video παίζει σε ένα συνεχή βρόχο (loop) και μπορείτε να το δημοσιεύσετε άμεσα στο Twitter ή να το ενσωματώσετε (embed) σε μια ιστοσελίδα. 

 

Τι είναι το Quora Quora

Το Quora είναι μια ιστοσελίδα όπου οι άνθρωποι μπορούν να δημοσιεύουν ερωτήσεις σε οποιοδήποτε απορία έχουν. Οι απαντήσεις που λαμβάνετε σε μια ερώτηση δεν είναι από ένα άτομο, το Quora επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να δώσουν την απάντησή τους. Άλλοι χρήστες ψηφίζουν τις απαντήσεις που θεωρούν πιο σωστές. 

 

Τι είναι το Last.fm Last.fm

Το Last.fm είναι μια υπηρεσία μουσικής που σας επιτρέπει να ανακαλύψετε νέα από την μουσική που σας αρέσει, με βάση τη μουσική που ήδη ακούτε. Το site χτίζει ένα λεπτομερές profile με τα μουσικά σας γούστα, είτε από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που προτιμάτε ή από το διαδίκτυο ή από φορητές συσκευές ή από τον υπολογιστή σας.  Τα δεδομένα αυτά στην συνέχεια συγκεντρώνονται στο profile του χρήστη για να δημιουργήσουν σχετικές σελίδας (ή αναφορές) για μεμονωμένους καλλιτέχνες. Επιπλέον μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τους καλλιτέχνες που σας αρέσουν, να δείτε τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, να περιηγηθείτε στα άλμπουμ, να μάθετε για επερχόμενες εκδηλώσεις, να ακούσετε μουσική και να παρακολουθήσετε video. 

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Web SEO Greece, όπου αναρτούνται συνεχώς άρθρα σχετικά με το FlickrTwitter, Facebook, Wikipedia, Pinterest, Google+, Foursquare.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author