Τι είναι Inbound Marketing;

Το inbound marketing είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε του απλούς επισκέπτες σε πελάτες και υποστηρικτές της επιχείρησή σας. Τα δύο βασικά συστατικά για την έναρξη inbound marketing είναι το website και το περιεχόμενο.

Οι τέσσερις βασικές ενέργειες του inbound marketing που εφαρμόζουμε φαίνονται στο παρακάτω infographic.

Τέσσερις βασικές ενέργειες του inbound marketing

 

Inbound Marketing, προσέλκυση επισκεπτών

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Στην ιστοσελίδα δεν χρειαζόμαστε την οποιαδήποτε επισκεψιμότητα, χρειαζόμαστε την σωστή επισκεψιμότητα. Χρειαζόμαστε τους ανθρώπους που θα έχουν τις προδιαγραφές να γίνουν όχι μόνο πελάτες, αλλά και υποστηρικτές. Με άλλα λόγια αφού γνωρίζουμε πολύ καλά το target group, πρέπει να βρούμε που “συχνάζει” και να “επικοινωνήσουμε” μαζί του σωστά. 

Μερικά από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την προσέλκυση του target group:

Inbound marketing, keyword research KEYWORD RESEARCH

Με το Keyword Research μαθαίνετε σε ποιες ακριβώς λέξεις-κλειδιά πρέπει να στοχεύσετε. 

Inbound marketing, keyword research γιατί είναι σημαντικό

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Μαθαίνετε τι ακριβώς αναζητούν οι χρήστες όταν ψάχνουν προϊόντα του κλάδου σας. Σημαντικό είναι ότι αποσαφηνίζονται λανθασμένες εκτιμήσεις ή υπερεκτιμήσεις σε λέξεις-κλειδιά που ίσως θεωρούνται σημαντικές, ενώ τελικά έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον. Επιπλέον, μπορείτε να στοχεύσετε καλύτερα στα κείμενα του blog, στα λεκτικά για τα Social Media, στα προωθητικά banners, σε διαφημίσεις αφού θα ξέρετε πλέον ποιες είναι οι σωστές λέξεις. 

Inbound marketing, blogging, copywriting, content management BLOGGING, COPYWRTITING

Το inbound marketing ξεκινάει με blogging. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να προσελκύσετε ανθρώπους του target group που στοχεύετε. Τα άρθρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα, εκπαιδευτικά, ιδεών & λύσεων ώστε έμεσα να απαντάτε στις ουσιαστικές απορίες των ανθρώπων.

  Inbound marketing, blogging, copywriting, content management γιατί είναι σημαντικόΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Τα στατιστικά στοιχεία είναι αδιάσειστα! Το χρήσιμο περιεχόμενο κερδίζει τους χρήστες. Αν  είστε από τις επιχειρήσεις που δεν επενδύουν σε επαγγελματικό περιεχόμενο, απλά χάνετε πελάτες και μάλιστα τους στέλνετε στους ανταγωνιστές σας. Δείτε παρακάτω μερικά χρήσιμα σταστιστικά στοιχεία σε Infographic. Δείτε εδώ περισσότερα

Inbound marketing, competition research COMPETITION RESEARCH

Η έρευνα του ανταγωνισμού θα σας δώσει την πλήρη εικόνα της κατάστασης των ανταγωνιστών σας στο internet και ειδικά αυτών που βρίσκονται στην 1η σελίδα των αποτελεσμάτων της Google.

Inbound marketing, competition research γιατί είναι σημαντικό  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Με την έρευνα του αναταγωνισμού θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε ώστε να τους ανταγωνιστείτε αποτελεσματικά, αφού πλέον γνωρίζετε τις στρατηγικές που ακολουθούν ακόμη και τα λάθη που έχουν στην ιστοσελίδα τους. Έτσι εκτιμάται η κατάσταση για την δική σας SEO στρατηγική, επιπλέον γνωρίζετε κατά προσέγγιση σε πόσο χρονικό διάστημα θα έχετε αποτελέσματα. Και φυσικά για κάθε σημαντική λέξη-κλειδί που πρέπει να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό, γνωρίζετε με ακρίβεια χιλιοστού το ποσοστό δυσκολίας. 

Inbound Marketing, on page optimization ON PAGE OPTIMIZATION

On Page Optimization είναι η βελτιστοποίηση όλων εκείνων των παραγόντων που αφορούν την ίδια την ιστοσελίδα, προκειμένου να γίνει απόλυτα φιλική προς την Google. 

Inbound marketing, on page optimization γιατί είναι σημαντικό   ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Κάθε μια σελίδα του website σας θα πρέπει να είναι βελτιστοποιημένη, ώστε να κερδίσει συνολικά η ιστοσελίδα κατατάξεις. Διαφορετικά οι μηχανές αναζήτησεις δεν “αντιλαμβάνονται” το περιεχόμενο σας με αποτέλεσμα να μην σας κατατάσσουν ψηλά στα αποτελέσματα. Θα πρέπει να είστε σε θέση να γνωρίζετε για κάθε κομμάτι της ιστοσελίδας, τι πρέπει να βελτιώσετε ώστε να συμβαδίζει με τις προδιαγραφές της Google. Δείτε εδώ περισσότερα

Inbound Marketing, off page optimization OFF PAGE OPTIMIZATION

Off Page Optimization είναι όλες εκείνες οι διαδικασίες που εφαρμόζονται έξω από την ιστοσελίδα σας, με απόλυτο στόχο το χτίσιμο ενός ισχυρού Digital Public Relations, που οδηγεί στην αύξηση της εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει η Google προς την ιστοσελίδα σας. Η διαδικασία για να αποδόσει τα μέγιστα αποτελέσματα συνήθως χρειάζεται 8-12 μήνες, ανάλογα τον ανταγωνισμό των λέξεων-κλειδιών. Επίσης δείτε πως μπορείτε να κάνετε ποιοτικό link building.

Inbound marketing, off page optimization γιατί είναι σημαντικό  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Το χτίσιμο ενός  ποιοτικού και ισχυρού Digital PR αποτελεί ακόμη και σήμερα τον σημαντικότερο παράγοντα κατάταξης ιστοσελίδων για την Google. Με την σωστή SEO στρατηγική κερδίζετε υψηλές κατατάξεις στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης & αύξηση της στοχευμένης επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας. 

Inbound marketing, social services SOCIAL SERVICES

Στην επιτυχημένη στρατηγική inbound marketing όλα έχουν σχέση με το αξιόλογο περιεχόμενο, το οποίο φυσικά πρέπει να μοιράζετε στο social web. Τόσο το περιεχόμενο όσο και ο τρόπος “μοιράσματος” του περιεχομένου έχουν την δική τους τεχνική. Κάθε social media έχει το δικό του μοναδικό κοινό! Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι σε κάθε ένα από τα social που χρησιμοποιούμε “μιλάμε” στην γλώσσα που οι χρήστες θέλουν. 

Οι υπηρεσίες Social, είναι μια καθημερινή προσπάθεια με διπλή ιδιότητα:
    (1) Προσέλκυση νέων επισκεπτών.
    (2) Συμμετοχή χρηστών σε θέματα που έχουν σχέση με την επιχείρηση.
 
Κάθε επιχείρηση που βρίσκεται στα Social Media, πρέπει να έχει ως στόχο την δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας!
 
Όπως φαίνεται και παραπάνω στις 4 βασικές ενέργειες  του Inbound Marketing, τα Social Media εμπλέκονται τόσο στην προσέλκυση νέων επισκεπτών, όσο και στην τελική ικανοποίηση του πελάτη για την “μετατροπή” του σε Υποστηρικτής. Με άλλα λόγια συμμετέχουν σε όλη την διαδικασία, εξυπηρετώντας κάθε φορά ένας από τους στόχους της κάθε ενέργειας του inbound markering. Δείτε εδώ περισσότερα

Inbound Marketing, μετατροπή επισκεπτών σε πελάτες

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Μόλις προσελκύσουμε επισκέπτες στην ιστοσελίδα και στα Social Media, το επόμενο βήμα είναι να τους μετατρέψουμε σε εν δυνάμει πελάτες. 

Inbound marketing, social services

 LEADS CONVERTION: CALL TO ACTIONS / LANDING PAGES / MONITORING

Ένα σύνολο από τεχνικές που εφαρμόζονται στην ιστοσελίδα, στα άρθρα, στα Newsletters, στα Social Media με στόχο την συλλογή emails.

Inbound marketing, off page optimization γιατί είναι σημαντικό  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Η πιο πολύτιμη πληροφορία που πρέπει να συλλέξουμε είναι το email των επισκεπτών. Έτσι ανοίγουμε έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με τους επισκέπτες, αυξάνοντας τις πιθανότητες να γίνουν πελάτες μας. Φυσικά για να μας προσφέρει πρόθημα ο χρήστης το email του πρέπει να υπάρχει κάποιο «αντάλλαγμα» μέσω του community που έχει δημιουργηθεί.


Inbound marketing, από καταναλωτές σε υποστηρικτές

ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω, έχουμε χτίσει ένα ισχυρό community, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να μετατρέψουμε τον απλό χρήστη σε εν δυνάμει πελάτη μας. Φυσικά η στιγμή που θα γίνει πελάτης είναι θέμα χρόνου. Τελικός στόχος μας είναι να γίνει υποστηρικτής μας!

 Inbound marketing, υποστηρικτές της επιχείρησή σαςCOMMUNITY MANAGEMENT

Εργαλεία και τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να πάρουμε από τον πελάτη μας ποιοτικό feedback, πολύτιμες πληροφορίες και προπάντων να τον επιβραβεύσουμε και να τον ικανοποιούμε.

Inbound marketing, off page optimization γιατί είναι σημαντικό  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Μετά την πώληση τι γίνεται; Σε αυτό ακριβώς το σημείο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων. Δηλαδή την έλλειψη αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος πελατολογίου. Υπάρχει καλύτερος τρόπος διαφήμισης από το να κάνουμε τους πελάτες μας, να μιλάνε για εμάς; 
Οι εταιρίες επενδύουν τεράστια ποσά για να αποκτήσουν νέους πελάτες, ενώ με πολύ λιγότερα χρήματα μπορούν να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις με το πελατολόγιό τους. Επιπλέον σημαντικό κομμάτι είναι η διαχείριση παραπόνων. Ξέρετε πόσα χρήματα χάνουν οι επιχειρήσεις επειδή δεν χειρίζονται σωστά μη ευχαριστημένους πελάτες;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μετατρέποντας τους απλούς επισκέπτες σε υποστηρικτές, έχετε κερδίσει πραγματικά το «παιχνίδι». 

Η Web SEO Greece έχει αναπτύξει πλήρως την μεθοδολογία για την εφαρμογή όλων των παραπάνω. 

Παρακάτω μέσω του Disqus (δεν απαιτείται εγγραφή), μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας.

 

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author