4 τρόποι για να αποκτήσετε φυσικά backlinks

Η Google έχει γίνει αρκετά καλή στην ανίχνευση ιστοσελίδων και συνδέσμων χαμηλής ποιότητας (low quality backlinks). Εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία εξαγοράς συνδέσμων, η οποία σας υπόσχεται πολλά Links από σελίδες με υψηλό PR για ελάχιστα χρήματα ή αν συμμετέχετε σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα απόκτησης backlinks, το πιθανότερο είναι ότι η Google θα επιβάλει κυρώσεις στην ιστοσελίδα σας επειδή προσπαθείτε να τους “ξεγελάσετε”.
 
Απλά χρησιμοποιήστε την κοινή λογική: εάν εσείς μπορείτε να βρείτε αυτό το αυτοματοποιημένο σύστημα απόκτησης backlinks, να είσαστε σίγουροι ότι και η Google μπορεί να το βρει επίσης. Μην προσπαθήσετε να εξαπατήσετε την Google.
 
Αν θέλετε να έχετε καλύτερη κατατάξη στη Google, οι σύνδεσμοι που οδηγούν στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να είναι από σχετικές με το αντικείμενό σας ιστοσελίδες και να προέρχονται από πηγές που θα συνδέονται  “φυσικά” με την ιστοσελίδα σας.
 

1. Δημιουργήστε “φρέσκο” και μοναδικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας.

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι μόνο ένας κατάλογος από affiliate links, τότε μην περιμένετε από άλλα sites να τοποθετήσουν link προς το site σας. Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα με καλό περιεχόμενο.
 
Στους χρήστες του διαδικτύου αρέσει να κάνουν link σε άρθρα όπως “Πώς να κάνεις κάτι”, top 10 λίστες ή σε επίμαχες ανακοινώσεις. Όσο πιο ενδιαφέρουσες σελίδες έχετε, τόσο πιο πιθανό είναι άλλες ιστοσελίδες να κάνουν link στο site σας.
 

2. Λύστε προβλήματα άλλων χρηστών

Έχετε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα σας που λύνει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα;
Επικοινωνήστε με σχετικές με το αντικείμενό σας ιστοσελίδες και ενημερώστε τους για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, που έχετε στο δικτυακό σας τόπο.
Επικοινωνήστε με τους webmasters των sites που σχετίζονται με το θέμα της ιστοσελίδας σας και με bloggers που έχουν γράψει για αυτό το θέμα. Ενημερώστε τους για το άρθρο σας. Το πιθανότερο είναι ότι αυτές οι ιστοσελίδες θα κάνουν link στο site σας. 
 
Μπορείτε να βρείτε σχετικές με το αντικείμενό σας ιστοσελίδες και blogs με αυτόν τον τρόπο:
Γράφετε στην αναζήτηση του google: site:.gr blog “εδώ γράφετε το αντικείμενο που θέλετε να βρείτε”
 
π.χ. Εάν ψάχνετε για ένα Ελληνικό blog με θέμα τα ταξίδια, τότε θα γράψετε:
site:.gr blog *travel*
Στην αναζήτηση του google θα εμφανιστούν μόνο blogs που έχουν ως θέμα τα ταξίδια.
 

3. Καταχωρείστε την ιστοσελίδα σας στη σωστή κατηγορία σε ηλεκτρονικούς καταλόγους (directories)

Το άμεσο αποτέλεσμα των συνδέσμων από καταλόγους στο Διαδίκτυο έχει μειωθεί, αλλά είναι ακόμα ένας πολύ καλός τρόπος απόκτησης links, το να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας σωστή κατηγορία.
Εάν πολλοί κατάλογοι στο Internet έχουν καταχωρημένη την ιστοσελίδα σας στη σωστή κατηγορία, τότε οι μηχανές αναζήτησης θα γνωρίζουν ότι η ιστοσελίδα σας είναι σχετική με την εν λόγω κατηγορία και θα είναι πολύ πιο εύκολο να πάρει υψηλές ταξινομήσεις για λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με αυτή την κατηγορία.
 

4. Αποκτήστε συνδέσμους από διαφορετικές σελίδες του ιστοχώρου σας με τα κείμενα του anchor text να διαφέρουν .

Η δομή ενός φυσικού προτύπου backlinks εξαρτάται από το δικτυακό τόπο.Ορισμένες ιστοσελίδες συνδέουν τους συνδέσμους με την αρχική σελίδα. Άλλες ιστοσελίδες αποκτούν πολλούς συνδέσμους σε συγκεκριμένες σελίδες.
Σε γενικές γραμμές, οι ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις λέξεις-κλειδιά στο συνδεδεμένο κείμενο, για τις οποίες θέλετε να πάρετε υψηλές κατατάξεις. Τα κείμενα θα πρέπει να ποικίλλουν. Εάν όλες οι ιστοσελίδες χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο κείμενο για να κάνουν link προς το site σας, αυτό θα φανεί αφύσικο.
Αποκτώντας το σωστό είδος backlinks είναι πολύ σημαντικό, αν θέλετε να πάρετευψηλές κατατάξεις στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Δημιουργήσετεενδιαφέρουσες και αξιοσημείωτες ιστοσελίδες και βελτιστοποιήστε το περιεχόμενο αυτών των σελίδων για τις μηχανές αναζήτησης.
 
Όταν είστε σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς το χρήστη , προς τις μηχανές αναζήτησης και έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο, τότε και μόνο τότε ξεκινήστε να αποκτάτε το σωστό είδος συνδέσμων στον ιστοχώρο σας και η κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης θα “εκτοξευθεί”!.
Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author