Τι είναι το “Ping”;

Πολλές φορές θα έχει τύχει να δημοσιεύσετε ένα άρθρο στο blog ή στο site σας, όμως διαπιστώνετε ότι η Google δεν το έχει «διαβάσει» ακόμα… Μην ανησυχείτε. Υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να γνωστοποιήσετε στις μηχανές αναζήτησης ότι το άρθρο σας είναι «στον αέρα»…! 

Από τη στιγμή που το άρθρο σας είναι online, θα πρέπει να κάνετε μια διαδικασία που ονομάζεται «Pinging the search engines». Αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντική, διαφορετικά η Google δεν θα διαβάσει το άρθρο σας άμεσα.
Τι είναι το “Ping”; 

Το Pinging είναι βασικά ένας τρόπος για να επιταχυνθεί η διαδικασία «διαβάσματος» του περιεχομένου σας, στέλνοντας απλά ένα μήνυμα στις μηχανές αναζήτησης που λέει: “Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!” επιτρέποντας έτσι στις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν το άρθρο σας. 

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που πολλοί παραβλέπουν. 

Υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες ping.

Σας παραθέτω μερικές από τις καλύτερες… 


Η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή: 

Στο πεδίο που ζητάει το url της σελίδας, κάντε copy – paste το url που επιθυμείτε και πατήστε…Ping! Είσαστε έτοιμοι…! 

Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε με τα Pings που στέλνετε … Το “Over Pinging”, μπορεί να προκαλέσει τις μηχανές αναζήτησης να σας χαρακτηρίσουν ως spammer, και πιστέψτε με ΔΕΝ είναι κάτι που θα θέλατε να σας συμβεί. 

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε το ping στο άρθρο σας μια φορά, αμέσως μετά την δημοσίευσή του. Αν δεν μπορείτε να δείτε το άρθρο σας στις αναζητήσεις μέσα σε 24 ώρες, κάντε το και πάλι ping. 

Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα βλάψει τον κόπο και το χρόνο που αφιερώσατε προκειμένου να γράψετε το άρθρο σας. Η Google, καθώς και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, ΔΕΝ τους αρέσει να χειραγωγούνται και εάν το διαπιστώσουν αυτό, ενδέχεται να σας «τιμωρήσουν» μέχρι και με διαγραφή από το ευρετήριό τους! 

Θυμηθείτε, ότι αυτό που θα επιτύχετε με το ping, είναι να ενημερώσετε τις μηχανές αναζήτησης για το που βρίσκεται το άρθρο σας προκειμένου να το διαβάσουν. Η υπερβολική χρήση του Ping, είναι σαν να «ουρλιάζετε» και δεν θέλετε να το κάνετε αυτό. 

Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την επιτυχία της ευρετηρίασης με τη χρήση του Pinging, θα πρέπει το άρθρο σας να έχει μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο, να περιέχει τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε, διότι η Google λατρεύει, θέλει να ανιχνεύει και να κατατάσσει, τέτοιου είδους άρθρα. 

Καλή…Ευρετηρίαση!

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author