Τι είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και γιατί είναι σημαντικό;

Η βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO) είναι σημαντική για την επιτυχία
οποιαδήποτε επιχείρησης στο internet. Κάθε webmaster πρέπει να καταλάβει τι είναι το SEO, πως λειτουργεί και φυσικά να αντιληφθεί όλες τις προοπτικές που μπορεί να δημιουργήσει για την αύξηση του traffic (επισκεψιμότητα) προς μια ιστοσελίδα.

Τι είναι SEO;

SEO σημαίνει Search Engine Optimization (ελληνικά Βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης). Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κανόνων, ενεργειών και διαδικασιών που έχουν στόχο μια ιστοσελίδα να επιτύχει υψηλότερες κατατάξεις στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Γιατί το SEO είναι σημαντικό;

Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά, το SEO Marketing είναι πιο σημαντικό από ποτέ.
Οι μηχανές αναζήτησης εξυπηρετούν καθημερινά εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους ή λύσεις στα προβλήματά τους.

Αν έχεις ένα website, blog ή ηλεκτρονικό κατάστημα το SEO μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις στοχεμεύνη επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησεις.

Η βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης είναι σημαντική επειδή:

  • Η πλειοψηφία των χρηστών (περίπου το 65%) είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ μόνο στις 5 πρώτες προτάσεις που θα τους εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης (SERPS). Για να επωφεληθείς από αυτό και να κερδίσεις επισκέπτες προς την ιστοσελίδα σου ή το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, θα πρέπει το website σου να εμφανίζεται σε μία από τις κορυφαίες θέσεις των αποτελεσμάτων.
  • Το SEO δεν είναι καλό μόνο για τις μηχανές αναζήτησης, αλλά οι καλές πρακτικές του SEO εξ ορισμού βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη όταν μπαίνει στην ιστοσελίδα σου.
  • Οι χρήστες εμπιστεύονται τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι εμπιστεύονται τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις για τις λέξεις-κλειδιά που ψάχνουν.
  • Όταν η ιστοσελίδα σου εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης οι χρήστες θεωρούν αυτόματα ότι η ιστοσελίδα σου είναι αξιόπιστη και είναι πιο πιθανό θα την προωθήσουν στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).
  • To SEO σε βοηθάει να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό. Αν δύο ιστοσελίδες πωλούν το ίδιο πράγμα, η βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα είναι πιο πιθανό να έχει περισσότερους πελάτες και να κάνει περισσότερες πωλήσεις.

Αν είσαι αρχάριος στο SEO…

Αν είσαι αρχάριος στο SEO τα παραπάνω μπορεί να σου ακούγονται περίπλοκα.

Με απλούστερους όρους, η βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης είναι ο τρόπος για να βελτιώσεις την ιστοσελίδα σου έτσι ώστε να εμφανίζεται πιο κοντά στις κορυφαίες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, Yahoo, Bing κ.τ.λ

Αν ξέρεις τα βασικά στο SEO ή είσαι έμπειρος….

Αν ήδη γνωρίζεις τα βασικά ή ακόμα καλύτερα είσαι SEO Expert τότε σίγουρα γνωρίζεις ήδη τον όγκο της δουλειάς που έχεις να κάνεις. Αυτό σημαίνει ότι για ένα απλό project χρειάζεσαι περίπου 95 εργατοώρες. Τώρα σκέψου ότι έχεις αναλάβει 10 τέτοια απλά project, άρα χρειάζεσαι 120 (4μήνες) ημέρες δουλεύοντας σκληρά 8 ώρες την ημέρα.

Υπάρχει λύση για αυτό; Φυσικά και υπάρχει.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά λογισμικά που κάνουν την σκληρή δουλειά για λογαριασμό σου.
Στην αγορά αυτή την στιγμή υπάρχουν 2-3 τέτοια εργαλεία, όμως ξεκάθαρα και με διαφορά το καλύτερο όλων είναι το SEO Autopilot Software με παρουσία στα μεγαλύτερα συνέδρια SEOs ανά τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι το SEO Autopilot χρησιμοποιείται από τους πιο γνωστούς και διάσημους SEOs του κόσμου.

Τι κερδίζεις χρησιμοποιώντας το SEO Autopilot

Το βασικότερο όλων είναι ότι κερδίζεις πολύτιμο χρόνο (ο χρόνος είναι χρήμα), αφού για ένα απλό project οι 95 εργατοώρες συμπυκνώνονται σε μόλις 5 εργατοώρες και περίπου 12 ώρες για να ολοκληρωθεί το project! Για περισσότερες πληροφορίες πάτα εδώ⇗.

Να θυμάσαι πάντα ότι το SEO είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author