Σας πουλήσανε φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

Κάποιοι λένε:

Η άγνοια πληρώνεται.

Εντάξει, αυτό ακούγεται σκληρό, αλλά είναι κανόνας, απλά έχει αρκετές διαστάσεις. Θα πάρω για παράδειγμα τον εαυτό μου. Ας πούμε ότι χρειάζομαι επειγόντως νομικές συμβουλές, φυσικά δεν είμαι δικηγόρος και απευθύνομαι σε έναν ειδήμων. Καταρχήν, θα πληρώσω το δικηγόρο – εδώ είναι η καλή έννοια της φράσης “Η άγνοια πληρώνεται” – και κατά δεύτερον θα τον εμπιστεύομαι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου – δηλαδή μέχρι να διαπιστώσω πως τελικά δεν με βοηθάει αυτός ο άνθρωπος.

Που χαλάει το θέμα; Όταν τελικά την άγνοια μου την πλήρωσα με το παραπάνω. Δηλαδή, όταν ο ειδήμων στηρίχτηκε στο σκοτάδι μου για να βγάλει απλά περισσότερα χρήματα.

Μια αληθινή ιστορία

Και πως αυτό το παράδειγμα έχει αντίκτυπο στα δικά μας θέματα; Διαβάστε παρακάτω μια αληθινή ιστορία από έναν πελάτη μας – τα ονόματα που χρησιμοποιούμε είναι προϊόν μυθοπλασίας, ώστε να μην εκθέσουμε κανέναν, κατά τα άλλα όλα είναι πέρα ως πέρα αληθινά.

Πριν αρκετούς μήνες ο Πέτρος, ιδιοκτήτης εταιρείας, μας ζήτησε να αναλάβουμε την SEO στρατηγική της επιχείρησής του. Με τον Πέτρο δεν συμφωνήσαμε τελικά, διότι, η οικονομική προσφορά που του δώσαμε του φάνηκε ακριβή σε σχέση με άλλη που είχε λάβει.
Εμείς, όμως, έχουμε μια αρχή – δεν γίνεται να κάνουμε “εκπτώσεις”, χωρίς “έκπτωση” στις υπηρεσίες που θα παρέχουμε. Και αυτό είναι πολύ φιλότιμο εάν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα, μιας και το λέμε ευθέως – φανταστείτε ότι πάτε στο ακριβότερο εστιατόριο και ζητάτε να φάτε ένα πιάτο που κοστίζει 50€, θα ζητάγατε ποτέ από τον σερβιτόρο το ίδιο πιάτο να το πληρώσετε με 10€;
Ο Πέτρος τελικά αποφάσισε να συνεργαστεί με κάποια άλλη εταιρεία, ας πούμε την εταιρεία του Γιάννη. Ο Γιάννης, λοιπόν, παρουσίασε ένα εξαιρετικό πακέτο υπηρεσιών σε απίστευτη τιμή και μάλιστα κάθε μήνα έδινε στον Πέτρο και την απαραίτητη αναφορά εργασιών.

Η καταστροφή

Όλα καλά μέχρι εδώ, μάλιστα η ιστοσελίδα του Πέτρου εμφανίστηκε κάποια στιγμή και στα πρώτα αποτελέσματα της οργανικής αναζήτησης. Ώσπου ένα απόγευμα, χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ο Πέτρος σε κατάσταση… απλά ΠΑΝΙΚΟΥ. Η ιστοσελίδα του όχι μόνο δεν εμφανιζόταν στα πρώτα αποτελέσματα, αλλά έμοιαζε να έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς από τα “τεφτέρια” της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης.

Να, λοιπόν, τι είχε γίνει.

Μια από τις SEO εργασίες είναι και η διαδικασία των Backlinks, δηλαδή να καταφέρει ο SEO Expert να τοποθετεί σε ιστοσελίδες τρίτων με υψηλή αξία τα URLs της ιστοσελίδα σας. Σαν να λέμε ότι καταφέραμε να τοποθετήσουμε ενεργό Link του https://web-seo-greece.com στην ιστοσελίδα της Apple (λέμε τώρα…).

Ο Γιάννης, λοιπόν, για να το καταφέρει αυτό έκανε την λεγόμενη τακτική LinkFarm, δηλαδή κάτω από κάποιο URL (ίσως και το δικό του), δημιούργησε εκατοντάδες μικρές ιστοσελίδες όπου εκεί τοποθέτησε την ιστοσελίδα του Πέτρου. Σαν να λέμε ότι κάτω από το URL https://web-seo-greece.com, φτιάξαμε κάπου διακόσα subdomains του τύπου  h t t p : / / 1.web-seo-greece . c o m    ,    h t t p : / /2.web-seo-greece . c o m    κ.ο.κ. Αυτή η διαδικασία επισήμως ονομάζεται BlackHat SEO, και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από SEO EXPERT, διότι είναι η διαδικασία “σκοτώματος” μιας ιστοσελίδας.
Εμείς για παράδειγμα, για την εργασία Backlink, έχουμε συλλέξει περίπου 20.000 ιστοσελίδες με high value & high authority. Πόσο μας πήρε να την φτιάξουμε αυτή την λίστα; Μας πήρε περίπου 3 ολόκληρα χρόνια και καθημερινά ανανεώνεται. Για αυτό, εκ πρώτης, ο Πέτρος νόμιζε ότι πουλάμε ακριβά – σίγουρα ξέρετε την παροιμία “Η φθήνια τρώει τον παρά”.

Τελικά, γιατί ο Πέτρος εξ αρχής πήρε λανθασμένη απόφαση;

Ο βασικότερος λόγος, κατά την γνώμη μου, ήταν ότι ο Πέτρος δεν είχε μέτρο σύγκρισης. Δηλαδή εάν τελικά είχε συγκρίνει τη δική μας προσφορά με την προσφορά μιας αντίστοιχης εταιρείας, τότε ίσως έβλεπε ότι για αυτά που προσφέρουμε έχουμε ανταγωνιστικές τιμές. Άρα, δεν μπορούσε να συγκρίνει. Και τώρα εσείς θα με ρωτήσετε και πως θα το κάνω αυτό;

Ξεκινήστε από τα πιο απλά. Ζητήστε από τον SEO Expert, το επίσημο παγκόσμιο πιστοποιητικό του ως SEO EXPERT. Και προσοχή, να σας στείλει το LINK για να το δείτε online.
Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ο SEO EXPERT που έχει τέτοιου είδους πιστοποιητικό από οργανισμό και όχι από ιδιωτική εταιρεία, είναι:

  • Πιστοποιημένος για τις υπηρεσίες που σας παρέχει, μετά από εξετάσεις, προς παγκόσμιο οργανισμό. Οι εξετάσεις δίνονται Online, που σημαίνει ότι τα γραπτά διορθώνονται εξ αποστάσεως, οπότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αποκτήσει κάποιος το πιστοποιητικό με κάποιον άλλο πλάγιο τρόπο.
  • Γνώστης όλων των νόμιμων μεθόδων. Η ύλη των εξετάσεων είναι τέτοια, ώστε ο SEO EXPERT αποδεικνύει έμπρακτα ότι γνωρίζει όλες τις νόμιμες μεθόδους. Αυτό σημαίνει, ότι δεν έχετε να φοβάστε για ποινές από την Google.
  • Κατοχυρωμένος ονομαστικά online. Δηλαδή, ένας SEO EXPERT ποτέ δεν θα ρίσκαρε να κάνει κάτι που δεν πρέπει, γιατί έτσι μπορεί να του αφαιρεθεί το πιστοποιητικό.
  • Εναρμονισμένος με τον SEO Κώδικα Ηθικής. Που κάποιο παράπτωμα, θα του κοστίσει την αφαίρεση του πιστοποιητικού του.

Για περαιτέρω έρευνα, κάντε έναν έλεγχο του SEO EXPERT στο LinkedIN. Δείτε πόσα “endorse” έχει για τις υπηρεσίες που λέει ότι κατέχει. Goog-λάρετε το όνομά του και βρείτε περισσότερα στοιχεία για αυτόν από τα Social Media. Εάν έχει ιστοσελίδα, μελετήστε την με προσοχή. Δείτε “πως μιλάει” μέσα από την ιστοσελίδα – εάν δείτε πολλές φανταχτερές ατάκες, “κρατήστε μικρό καλάθι”.

Οι SEO EXPERTS παγκοσμίως είναι μετριόφρονες και για πολλούς λόγους, αποφεύγουν τα “μεγάλα λόγια” και τις “φαμφάρες”. Οι SEO EXPERT, ίσως, είναι από τους λίγους επαγγελματίες που δεν θέλουν το όνομά τους να συνδέεται με τις επιτυχίες τους και συνήθως αποφεύγουν στις ιστοσελίδες τους να τοποθετούν το πελατολόγιο τους και αυτό το κάνουν για να προστατέψουν τη δική σας επιχείρηση από τον ανταγωνισμό.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author