Διαγωνισμός Facebook με εκπτωτικά κουπόνια!

Σήμερα θα δούμε έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να αποκτήσει η σελίδα σας περισσότερους τους fans. Δεν μοιάζει με παραδοσιακό διαγωνισμό, διότι καταρχήν κερδίζουν όλοι. Αυτό είναι ίσως και το πιο δυνατό “χαρτί” αυτού του είδους διαγωνισμών στο Facebook.

Αν και στην Ελλάδα δεν έχω δει να χρησιμοποιείται μέσω Facebook (κακώς κατά την γνώμη μου), σαν ιδέα κυκλοφορεί πάρα πολύ διότι έχει αρκετές ομοιότητες με τις ιστοσελίδες τύπου “deals” . Η λογική είναι απλή, δημιουργείτε ατομικά εκπτωτικά κουπόνια όπου ο χρήστης για να το αποκτήσει θα πρέπει να κάνει Like στην σελίδα σας. Πολύ απλό και πολύ αποδοτικό, διότι ταυτόχρονα μπορείτε να συλλέξετε τα στοιχεία των χρηστών και να γνωρίζετε ποια είναι η δύναμη του brand σας στα Social Media. Πολύ σημαντικό είναι ότι το κάθε κουπόνι είναι ατομικό, δηλαδή αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο χρήστη. 

Επιπλέον όλη η δουλειά γίνεται αυτόματα, Εσείς ρυθμίζετε όλες τις παραμέτρους τους εκπτωτικού κουπονιού όπως χρονική διάρκεια, αριθμός κουπονιών κ.ο.κ. και τα εκπτωτικά  κουπόνια παράγονται αυτόματα. Ο χρήστης το τυπώνει και τέλος, ενώ εσείς μέσω ειδικής πλατφόρμας γνωρίζετε όχι μόνο πόσα κουπόνια δόθηκαν, αλλά και σε ποιον

Αυτού του είδους ο διαγωνισμός έχει πολύ καλή εφαρμογή σε εστιατόρια, ηλεκτρονικά καταστήματα, καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες λιανικής όπως spa, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ανθοπωλεία, ιδιωτικά πάρκα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες κ.ο.κ.

Θέλετε να τρέξετε έναν διαγωνισμό Coupons & Vouchers; Πατήστε εδώ!

Τρόπος υλοποίησης Coupons & Vouchers διαγωνισμού Facebook

Συνοπτικά

Δημιουργείστε ατομικά εκπτωτικά κουπόνια για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.


Πως λειτουργεί (με παράδειγμα)

1. FANGATE PAGE

Ζητήστε από τους χρήστες να κάνουν Like στην σελίδα σας. Αυτή η τακτική ενθαρρύνει τους μη-οπαδούς να κάνουν Like ώστε να δουν αυτό που προσφέρετε. Στο παράδειγμα η El Torito για κάθε ένα Like δίνει στον χρήστη δωρεάν tableside guacamole! Εσείς βέβαια εκεί μπορείτε να προσφέρετε μια έκπτωση ή εάν μόλις κυκλοφορήσατε ένα νέο προϊόν μπορείτε να δίνετε μια δοκιμή δωρεάν. 

Διαγωνισμός Facebook Coupons & Vouchers, Fangate


2. OFFER PAGE

Εδώ είναι η πραγματική οθόνη της προσφοράς σας. Ο χρήστης θα διαβάσει τι ακριβώς κερδίζει με την συμμετοχή του. Επιπλέον συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που εσείς ρυθμίσατε ώστε να λάβει το εκπτωτικό του κουπόνι. Η φόρμα με τα στοιχεία μπορεί να παραμετροποιηθεί ώστε να είναι 100% προσαρμοσμένη στο δικό σας brand. Στο παράδειγμα η  El Torito προσφέρει δωρεάν tableside guacamole για κάθε παραγγελία των 10$. Εσείς εκεί μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, μια συνολική έκπτωση, μια δοκιμή δωρεάν ή να ακολουθήσετε το παράδειγμα της El Torito κ.ο.κ.

Διαγωνισμός Facebook με εκπτωτικά κουπόνια, Offer Page


3. VOUCHER PAGE

Ο χρήστης μπορεί πλέον να λάβει το εκπτωτικό του κουπόνι (ή το κουπόνι δωρεάν δοκιμής, εξαρτάται από αυτό που προσφέρετε) και έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία της προσφοράς σας. Το περιεχόμενο αυτής της οθόνης μπορεί να περιλαμβάνει κωδικό εξαργύρωσης, οδηγίες για την εξαργύρωση του κουπονιού, την δυνατότητα ο χρήστης να τυπώσει το κουπόνι κ.ο.κ. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα η El Torito έχει συμπεριλάβει και κωδικό QR, αυτό σημαίνει ότι  ο πελάτης μπορεί να εξαργυρώσει το κουπόνι μέσω του κινητού τηλεφώνου. 

Διαγωνισμός Facebook με εκπτωτικά κουπόνια, Voucher Page


4. SHARE DIALOG POPUP

Προσαρμόστε τον τρόπο κοινοποίησης του διαγωνισμού. Όταν ένας χρήστης συμμετέχει έχει την επιλογή να κάνει Share. Αυτό θα εμφανιστεί στον τοίχο του, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να εγκλωβίσετε τα βλέμματα των χρηστών. Φροντίστε με λίγα λόγια να περιέχει το νόημα του διαγωνισμού, ώστε αυτοί που θα το δουν να θέλουν να συμμετέχουν.

Διαγωνισμός facebook με εκπτωτικά κουπόνια, Share dialog popup

Θέλετε να τρέξετε έναν διαγωνισμό Coupons & Vouchers; Πατήστε εδώ!

Δυνατότητες που πρέπει να σας παρέχει μια πλατφόρμα διαγωνισμών με εκπτωτικά κουπόνια

Πολύ σημαντικό είναι η πλατφόρμα να σας παρέχει ένα πλήθος ρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα τον αριθμό των κουπονιών που θέλετε να δώσετε καθώς επίσης και το αν θα δίνετε ένα ή περισσότερα κουπόνια ανά χρήστη, περιορισμοί ηλικίας κ.ο.κ.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author