Τα 10 καλύτερα tips για να λειτουργεί το Twitter υπέρ σας!

Το Twitter, ίσως είναι το πιο ενδιαφέρον Social Media. Έχει την λογική του SMS, δηλαδή στέλνεις ένα απλό μήνυμα σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Βέβαια η τεχνική ορολογία είναι mini-blogging, αλλά η ουσία είναι ίδια.    

Σκοπός του twitter είναι να ενημερώνεις αυτούς που ακολουθείς και σε ακολουθούν άμεσα, για κάτι που συμβαίνει τώρα. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις tweet για μπαγιάτικα νέα.

Οι χρήστες του Twitter, δεν είναι εθισμένοι στα Likes και βάζουν το «αστεράκι τους», πολύ επιλεκτικά, δηλαδή καταχωρούν το tweet κάποιου χρήστη στα αγαπημένα τους. Πόσο μάλλον να κάνουν retweet, δηλαδή να αποφασίσουν να επαναλάβουν το tweet κάποιου χρήστη στο profile τους.  

Όμως όπως και να’ χει όταν ένα tweet είναι καλογραμμένο και έχει και link προς μια ιστοσελίδα, πραγματικά εκείνη την στιγμή το Twitter θα φέρει επισκέπτες στην ιστοσελίδα αυτή, ίσως πολλούς περισσότερους από το Facebook.

Χωρίς άλλο μπλα μπλα…

Δείτε τα 10 καλύτερα tips για να λειτουργεί το Twitter υπέρ σας!

1. Αποκτήστε περισσότερα retweets

Για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες οι άνθρωποι να θέλουν να επαναλάβουν τo tweet που γράψατε, θα πρέπει να διατηρήσετε το μέγεθος του κειμένου χαμηλότερα από τους 140 χαρακτήρες που είναι το μέγιστο.  

Αν θέλετε να συγκεντρώσετε περισσότερα retweets, συμπεριλάβετε στο tweet ένα link, ένα quote (είναι και της μόδας τώρα) και φυσικά ένα hashtag!

Για ακόμη περισσότερα retweets, κάντε tweet μια φωτογραφία, τότε έχετε περίπου διπλάσιες πιθανότητες. Λένε ότι tweet που περιέχουν infographic έχουν 832% περισσότερα retweets από τα υπόλοιπα (σύμφωνα με την Bit Rebels).

Οδηγίες για να γράφετε πετυχημένα tweets

Υπάρχει και η τεχνική όπου ζητάς ευθέως από τους χρήστες να σου κάνουν retweet. Για παράδειγμα «Αν αγαπάς την μαμά σου κάνε retweet», αυτό είναι καθαρή χειραγώγηση και υποβάλει τον χρήστη σε περίεργα ψυχολογικά μονοπάτια. Συνήθως βέβαια τέτοιου είδους tweet είναι πιο κομψά, από την άλλη στο Facebook διατηρούν αυτό το ύφος όπως τους παραδείγματος.

 

2. Διαλέξτε την σωστή στιγμή για να κάνετε ένα σημαντικό tweet

Πέμπτη στη 13:00. That’s it!  Αν θέλετε περισσότεροι άνθρωποι να δουν το tweet που γράψατε και να τους κάνετε να συμμετέχουν με retweets και favorites τότε σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες οι καλύτερες μέρες είναι από

Δευτέρα έως Πέμπτη και συγκεκριμένα από τη 13:00 έως τις 15:00 είναι οι απόλυτες ώρες.

Εγώ σας λέω Πέμπτη, διότι είναι η μέρα όπου οι άνθρωποι αρχίζουν και σκέφτονται το Σ/Κ (ευγενικά) ή την αποφυγή εργασίας (ειλικρινά), οπότε είναι χαλαροί και πιο δεκτικοί στο να αλληλεπιδράσουν με τα tweets. Φυσικά τις Παρασκευές το μυαλό είναι ενεργά πλέον συγκεντρωμένο στο Σ/Κ για αυτό και δεν το προτείνω για επαγγελματικά tweets.

Χειρότερες στιγμές για επαγγελματικά tweets είναι κάθε μέρα μετά τις 20:00 και τις Παρασκευές μετά τις 17:00 (με το ζόρι).

 

3. Πατήστε το Mute

To Mute είναι το νέο χαρακτηριστικό του Twitter. Εντάξει ας το παραδεχτούμε, ακολουθούμε κάποιους χρήστες γιατί έχουν μεγάλο δίκτυο (πολλούς followers). Αυτό σημαίνει ότι κάθε tweet που κάνουμε εμφανίζεται όχι μόνο στους δικούς μας followers, αλλά και στους followers των χρηστών που μας ακολουθούν και τους ακολουθούμε.  

Το Mute είναι η νέα λειτουργία του Twitter

Ως συνήθως κάποιοι από τους χρήστες που έχουμε «ανάγκη» μας αρρωσταίνουν με τα εκατοντάδες tweets που κάνουν, γεμίζοντας την σελίδα μας μόνο με δικά τους tweets τα οποία κάνουν περίπου ανά λεπτό. Παλιά ή έπρεπε να τους ανεχτούμε ή τους διαγράφαμε χάνοντας έτσι και τα υπερ.  Τώρα με το Mute απενεργοποιούμε την πηγή, χωρίς όμως να απενεργοποιούμε και τον χρήστη που μας ακολουθεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αλληλεπιδρούμε μαζί του με @απαντήσεις ή να αναφέρουμε τον χρήστη @username

 

4. Αναζητήστε τα πλεονεκτήματά σας

Το Twitter έχει ένα αρκετά ισχυρό εργαλείο αναζήτησης για να δούμε μέσα από τα δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια tweets. Όταν εκτελείτε μια αναζήτηση, κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Advanced Search», που βρίσκεται δεξιά. Μπορείτε αναζητήσετε με βάση λέξεις ή να μην περιέχει κάποιες λέξεις, με hashtags, σε ποια γλώσσα γράφτηκε, από ποια περιοχή, ακόμη και αν το tweet είναι positive, negative, question ή include retweets

Όταν τελειοποιήσετε τα κριτήρια αναζήτησης, μπορείτε να αποθηκεύσετε την αναζήτησή σας η οποία στην συνέχεια θα σας εμφανίζεται αυτόματα.

 

5. Το μέγεθος μετράει

Από το τότε που το Twitter ενσωμάτωσε την δυνατότητα να ανεβάζουμε φωτογραφίες, όλοι χαρήκαμε.

Όμως το μέγεθος μετράει! Αν φορτώσετε μια εικόνα που είναι μικρότερη από 440px x 222px τότε δεν θα εμφανιστεί αυτόματα στο χρονοδιάγραμμα των οπαδών σας, θα εμφανιστεί ένας σύνδεσμος που οι χρήστες θα πρέπει να τον πατήσουν για να δουν την φωτογραφία.

Όσο για τις πολύ μεγάλες φωτογραφίες τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αυτές θα περικοπούν (crop) κάπως περίεργα και πάλι οι χρήστες θα πρέπει να πατήσουν πάνω στην φωτογραφία για να δουν την πλήρη εικόνα. Επίσης μην φορτώσετε τίποτα μεγαλύτερο από 3ΜΒ και τα αρχεία θα πρέπει να είναι JPG, PNG ή GIF. Προσοχή στα PNG αρχεία που έχουν background  transparent, εμφανίζονται με μαύρο χρώμα στο background. 

Φωτογραφίες στο Twitter

 

6. Περιορισμοί Tag

Δεν αρέσει σε όλους να επισημάνονται με ετικέτα πάνω σε μια φωτογραφία. Αν και εσείς δεν θέλετε, τότε πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις >> Ασφάλεια και απόρρητο και στην ενότητα Ιδιωτικό απόρρητο επιλέξτε ποιοι μπορούν να σας κάνουν tag. Μπορείτε να διαλέξετε να σας κάνουν tag μόνο οι χρήστες που ακολουθείτε ή κανένας. Επιπλέον μπορείτε να αφαιρέσετε tag σε φωτογραφία, πάνω στο tweet πατήστε Περισσότερα και επιλέξτε «Αφαίρεση ετικέτας από τη φωτογραφία».

 

7. Tweetchat

Το #tweetchat δεν πραγματική συνομιλία, όπως έχουμε συνηθίσει με τα άμεσα μηνύματα ή τα chatrooms. Αλλά είναι μια συνεχής συνομιλία πολλών χρηστών του twitter. Για να ξεκινήσετε μια τέτοια συνομιλία αρκεί να συμπεριλάβετε το hashtag #tweetchat, καθώς και οποιοδήποτε άλλο hashtag που έχει σχέση με το θέμα συζήτησης. Τέλος μπορείτε να συμπεριλάβετε και χρήστες.

Δείτε το παρακάτω παράδειγμα, είναι εξαιρετικά καλό γραμμένο. Χρησιμοποιήστε το ως πρότυπο για να φτιάξετε την δική σας συνομιλία. 

Τι είναι το tweetchat και πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

 

8. Δαμάστε τα Hashtags

Έχουμε ξανά πει ότι τα hashtags βοηθάνε να κατηγοριοποιηθεί το tweet που γράψατε και οι χρήστες να το βρουν πιο εύκολα, ακόμη και αυτοί που δεν σας ακολουθούν ή δεν τους ακολουθείτε. Γράφοντας ένα hashtag το tweet καταχωρείτε σε μια σελίδα με όλα τα tweet που περιέχουν αυτό το hashtag. Επομένως όταν ένας χρήστης ψάχνει για ένα συγκεκριμένο θέμα, έχετε πιθανότητες να σας δει και να σας κάνει retweet. Βέβαια τα πολλά hashtag μέσα στο ίδιο tweet κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Ένα είναι η καλύτερη λύση, ενώ τα δύο είναι ικανοποιητικά. Από 3 και πάνω το πράγμα χαλάει και έχει αντίθετα αποτελέσματα. Μάλιστα λένε ότι μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες όχι μόνο για retweet αλλά και για να διαβαστεί το tweet.

Καλή τακτική είναι να χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στο hashtag, ώστε να είναι πιο ευκολοδιάβαστο, δηλαδή #WebSEOGreece και όχι #webseogreece.

 

9. Παρακολουθείστε τα Links

Όταν τα tweets είναι και επαγγελματικά έχουμε έναν λόγο παραπάνω να πρέπει να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει τα link που κοινοποιούμε μέσα από ένα tweet. Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που το κάνουν αυτό. Όπως για παράδειγμα το Clicktotweet, παρέχει αναλυτικά στοιχεία για τα κλικ που πήρατε από τους οπαδούς σας. 

 

10.  Ενσωματώστε τα tweets

Όπως ακριβώς κάνετε embed κάποιο video από το YouTube, έτσι ακριβώς μπορείτε να κάνετε embed στο website την ροή των tweets που γράφετε ή το tweet κάποιου άλλου χρήστη.
Για να ενσωματώσετε αυτόματα την ροή των
tweets που κάνετε στην ιστοσελίδα σας, διαβάστε το άρθρο Πώς να ενσωματώσετε την ροή των tweets στην ιστοσελίδα σας

Για να το κάνετε embed το tweet  κάπου άλλου πατήστε στην επιλογή «περισσότερα» και επιλέξτε «Ενσωμάτωση tweet», θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο με τον κώδικα, τον οποία κάνετε copypaste στην σελίδα σας.

Παρακάτω βλέπετε ένα παράδειγμα

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author