Αν τα Social Media ήταν ζώα [INFOGRAPHICS]

Ποια ζώα αντιπροσωπεύουν τα αγαπημένα μας Social Media; Εκτός από το «αστείο» της υπόθεσης ίσως αναρωτιέστε «Ωραία, και που βοηθάει αυτός ο παραλληλισμός;»

Αν έχετε ζητήσει ήδη την βοήθεια κάποιου expert στα Social Media είναι σίγουρο ότι θα έχετε ακούσει να σας λένε «Δεν γράφουμε σε όλα τα social media με τον ίδιο τρόπο». Όποιος σας το είπε αυτό, καλά έκανε και σας το είπε διότι έτσι είναι τα πράγματα. Όμως μπορεί να σας έχει μείνει η απορία «Και γιατί πρέπει να γράφουμε διαφορετικά;».

Η αλήθεια είναι ότι στην ουσία  κοινοποιούμε την ίδια πληροφορία με διαφορετικό τρόπο γιατί ο κόσμος που συχνάζει σε κάθε social media έχει διαφορετικές συνήθειες. Βέβαια αυτές οι συνήθειες πηγάζουν από την ίδια την φύση των Social Media. Για παράδειγμα το Facebook είναι έτσι κατασκευασμένο όπου πρώτα βρίσκεις τον άνθρωπο και μετά βλέπεις αυτά που κοινοποιεί. Ενώ στο Instagram και στο Twitter πρώτα βρίσκεις τα θέματα που σε ενδιαφέρουν (hashtags) και μετά  βρίσκεις τον άνθρωπο που τα ανεβάζει.

Ακόμα υπάρχουν Social Media που εμφανίζουν περιεχόμενο με χρονική σειρά, άλλα έχουν ως κριτήριο τις προσωπικές σου προτιμήσεις, ενώ υπάρχουν κι αυτά που περιέχουν και τον παράγοντα της τύχης.

Και φυσικά υπάρχουν και εκείνα τα Social Media όπου το περιεχόμενο που ανεβάζεις είναι πολύ συγκεκριμένης μορφής, όπως π.χ. το YouTube, το Instagram, το Vine.

Όπως και να χει αν η απορία σας δεν λύθηκε τότε το επόμενο INFOGRAPHICS έρχεται με σύντομο και ευχάριστο τρόπο να σας απαντήσει.

Αν τα Social Media ήταν ζώα [INFOGRAPHICS]

enlightened Στείλε αυτό το άρθρο και βοήθησε κάποιον που τον ενδιαφέρει.

Καλή συνέχεια,
Αλεξάνδρα 

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author