5 βήματα για να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας

Η ιστοσελίδα σας δεν χρειάζεται να είναι τέλεια για να πάρει υψηλές κατατάξεις στο Google. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς καλύτερη από τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας.
Εάν η ιστοσελίδα σας είναι μόλις λίγο καλύτερη από τα sites των ανταγωνιστών σας, τότε θα πάρει τα κλικς και υψηλότερη κατάταξη στα φυσικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Σε περίπτωση που περισσότερες από μία σελίδες, μέσα στο site σας, έχουν βελτιστοποιηθεί για μια λέξη-κλειδί, η ποιότητα των συνδέσμων είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας.

1o βήμα: Βρείτε τους πραγματικούς ανταγωνιστές σας

Οι κύριοι ανταγωνιστές σας είναι οι ιστοσελίδες που έχουν υψηλές κατατάξεις για τις λέξεις-κλειδιά στο αντικείμενό σας. Κάντε αναζήτηση στο Google για πέντε λέξεις-κλειδιά του αντικειμένου σας και σημειώστε τις διευθύνσεις URL των ιστοσελίδων που κατατάσσονται καλύτερα για αυτές τις λέξεις-κλειδιά. Οι ιστοσελίδες αυτές είναι οι κύριοι ανταγωνιστές σας.

 

2ο βήμα: Αναλύστε τα backlinks των ανταγωνιστών σας

Το επόμενο βήμα είναι να μάθετε πόσοι από τους συνδέσμους προς τους ανταγωνιστές σας, περιέχουν τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε. Αυτό είναι εύκολο με το ΔΩΡΕΑΝ online SEO εργαλείο που είναι το εξής:

http://www.backlinkwatch.com
Για να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει περισσότερους εισερχόμενους συνδέσμους (inbound links) που περιέχουν τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε, από τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας.

 

3ο βήμα: Ελέγξτε τo PageRank των ιστοσελίδων που περιέχουν τους συνδέσμους

Αν και ο επίσημος αριθμός PageRank που εμφανίζεται στην γραμμή εργαλείων της Google είναι μια “εσφαλμένη” μέτρηση, μπορεί ακόμα να σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί κάποιες ιστοσελίδες κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση από κάποιες άλλες.

Εάν οι ανταγωνιστές σας έχουν περισσότερα backlinks από ιστοσελίδες με υψηλό PageRank απ’ ότι η ιστοσελίδα σας, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε περισσότερους συνδέσμους από ιστοσελίδες με υψηλό Page Rank.

 

4ο βήμα: Ελέγξτε τις καταλήξεις των domains των ιστοσελίδων που περιέχουν τους συνδέσμους

Αν στοχεύετε σε τοπικές εκδόσεις του Google (Google.gr, Google.de, κλπ.), τότε η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει περισσότερα backlinks από ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν την αντίστοιχη τοπική κατάληξη domain από τους ανταγωνιστές σας.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να πάρετε υψηλές κατατάξεις στο Google.gr τότε προσπαθήστε να πάρετε backlinks από ιστοσελίδες με την Ελληνική κατάληξη .gr.
Για να βρείτε Ελληνικά sites στο αντικείμενό σας θα κάνετε το εξής:

  1. Ανοίξτε την αναζήτηση του Google
  2. Πληκτολογήστε: site: .gr “εδώ βάζετε τη λέξη κλειδί στο αντικείμενό σας”

Π.χ. Θέλετε να βρείτε Ελληνικά websites στο χώρο των Ταξιδίων.
Τότε θα πληκτρολογήσετε: site: .gr “travel”
Εάν θέλετε να βρείτε blogs (για blog commenting) τότε θα προσθέσετε την λέξη “blog”
site: .gr blog “travel”

 

5ο βήμα: Ελέγξτε το περιεχόμενο των των ιστοσελίδων που περιέχουν τους συνδέσμους

Η Google προτιμά ιστοσελίδες που παίρνουν συνδέσμους από σχετικές με το αντικείμενό τους ιστοσελίδες. Αν πουλάτε παπούτσια, τότε ένας σύνδεσμος από ένα blog μόδας, είναι πολύ πιο “ισχυρός” από έναν σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα για κατοικίδια…

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει περισσότερους εισερχόμενους συνδέσμους (inbound links) από σχετικές με το αντικείμενό σας ιστοσελίδες, απ’ ότι οι ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας.

Εφαρμόστε τα παραπάνω βήματα και η ιστοσελίδα σας θα πάρει υψηλότερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης, από τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author