4 απλοί τρόποι για να σας βρίσκουν online και να σας εμπιστεύονται

Η δικτυακή παρουσία μιας εταιρείας δεν διαφέρει στο παραμικρό από την φυσική παρουσία της επιχείρησης ή του καταστήματος.

Όταν μπαίνει ένας νέος πελάτης στην επιχείρησή σας, τι κάνετε; 

Αν δεν του λέτε ούτε καλημέρα ή εάν δεν προσπαθείτε να τον εξυπηρετήσετε τότε δεν χρειάζεται να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Οι άνθρωποι θεωρούν αναμενόμενο (σχεδόν απαιτούν) ότι θα βρουν πληροφορίες για κάθε προϊόν, υπηρεσία, επιχείρηση, οργανισμό είτε αναζητώντας επί τούτου ή απλά επειδή εμφανίστηκε στις μηχανές αναζήτησης.
Έτσι, αν τα κείμενα της ιστοσελίδας σας δεν συνάδουν με αυτά που πραγματικά ψάχνουν οι χρήστες τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες όχι μόνο να μην εμφανίζεστε στα αποτελέσματα, αλλά ακόμη και εάν κάποιος σας εντοπίσει, να μην είστε άξιος της εμπιστοσύνης του.

Σκεφτείτε το εξής απλό καθημερινό σενάριο: Ένα χρήστης κάνει έρευνα αγοράς για να αγοράσει νέο κινητό τηλέφωνο. Έχει ήδη επισκεφτεί 4-5 ιστοσελίδες οι οποίες του παρέχουν πλούσιες πληροφορίες για την συσκευή, τεχνικά χαρακτηριστικά, οδηγίες χρήσης, κριτικές χρηστών, αξιολόγηση του προϊόντος μάλιστα κάποια ιστοσελίδα είχε μέχρι και video-παρουσίαση της συσκευής. Μετά μπαίνει στην δική σας ιστοσελίδα, όπου το μόνο που βλέπει είναι μια φωτογραφία και έναν τίτλο, ενώ η περιγραφή δεν ξεπερνάει τους 160 χαρακτήρες. Τι νομίζετε ότι θα κάνει αυτός ο χρήστης;

Το παραπάνω παράδειγμα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη με τον πελάτη. Διαβάστε παρακάτω 4 απλούς τρόπους για να το πετύχετε.


1. Blog

Αυτό είναι το απόλυτο σημείο εκκίνησης δημιουργίας περιεχομένου με στρατηγική. Διότι μετατρέπει το περιεχόμενο σας σε «κοινόχρηστη υπόθεση», δηλαδή μοιράζεται εύκολα. Οι μηχανές αναζήτησης αγαπάνε πάρα πολύ τα blog περιεχομένου, όπως επίσης είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να οργανώσετε όλες τις ιδέες που έχετε βοηθώντας τους χρήστες. Οι χρήστες πάντα το εκτιμούν αυτό και αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνουν πελάτες σας τώρα ή στο μέλλον. Ενώ τα άρθρα μπορούν εύκολα να επεκταθούν ώστε στο τέλος να εκδώσετε ένα eBook, πράγμα που μπορεί να σας χρειαστεί στο μέλλον.


2. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media)

Θα ήταν σχεδόν κουτό να μην διεκδικήσετε όλες τις δωρεάν ευκαιρίες που σας δίνουν τα Social Media και οι online κοινότητες. Η οικοδόμηση ενός πλούσιου profile, βελτιστοποιώντας το με συνδέσμους, φωτογραφίες, video αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του «παιχνιδιού» της στρατηγικής. Ξεκινήστε από τα βασικά Facebook, Twitter, LinkedIN, Instagram, YouTube, Tumblr, Pinterest, Google + Page. Δημιουργήστε λογαριασμό μόνο στα social media που ξέρετε να χειρίζεστε. Είναι κακή εικόνα να έχετε π.χ. λογαριασμό στο Instagram χωρίς ούτε μια φωτογραφία.


3. Κριτικές/Αξιολογήσεις

Αξιολογήσεις και κριτικές αποτελούν πλέον «επικρατούσα τάση». Οι χρήστες μπορούν να γράψουν για εσάς, τα προϊόντα σας και τις υπηρεσίες σας παντού! Στην ίδια τη ιστοσελίδα (εφόσον έχετε προνοήσει να υπάρχει αντίστοιχη λειτουργία), στα Social Media, σε online κοινότητες, σε blog, σε Forums. Βέβαια υπολογίστε το γεγονός ότι Google, Yahoo και Βing όχι απλά δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να γράψουν κριτική για εσάς, αλλά επανεξετάζουν την επιχείρηση – και τον ρυθμό όπου αυτή εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης – με βάση τις κριτικές αυτές! Οπότε η καλή δουλειά που κάνετε με τους πελάτες, σίγουρα θα σας ανταμείψει!


4. Εμπειρίες πελατών

Αυτή είναι η πιο ισχυρή μορφή περιεχομένου. Κάθε επιχείρηση σήμερα θα πρέπει να ζητάει τις εμπειρίες των πελατών σε κάθε δυνατή μορφή: γραπτώς, με φωτογραφίες και φυσικά ακόμη καλύτερα με video. Αυτού του είδους το περιεχόμενο είναι το πιο σημαντικό για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.
Η τακτική είναι απλή «Δεν μιλάτε εσείς για τον εαυτό σας, αφήνετε τους άλλους να το κάνουν για εσάς». Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω το αντίκτυπο που θα έχει κάτι τέτοιο σε Google και YouTube, θα είναι οι πρώτοι που θα σας εμπιστευτούν και πιστέψτε είναι κάτι που το θέλετε πολύ!

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author