13 posters που θα εμπνεύσουν το επόμενό σας design

Έχετε στερέψει από έμπνευση; Μήπως ψάχνετε την τέλεια ιδέα για την επόμενη αφίσα σας; 

Το να βρει κάποιος το σωστό design για την αφίσα του αποτελεί πρόκληση! Στην πραγματικότητα με τόσες πολλές επιλογές και χωρίς κανέναν απολύτως κανόνα να περιορίζουν τον σχεδιασμό αφίσας, η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Βέβαια σε τελική ανάλυση το εικαστικό της αφίσας δεν είναι και τόσο σπουδαία υπόθεση. Βασικά δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, όσο νομίζουμε. Αυτό που μετράει είναι η αίσθηση που θέλετε να αφήνει η αφίσα, με άλλα λόγια να κατευθύνετε αυτούς που την βλέπουν προς το σωστό συναίσθημα! 

Χωρίς άλλα λόγια δείτε 50 επιλεγμένες αφίσες, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την έμπνευση για το επόμενο poster σας!

01. Explosions in the Sky

Explosions in the Sky poster

Η αφίσα κατασκευάστηκε από την DKNG Studios για την Explosions in the Sky, με σκοπό την παρουσίαση του συγκροτήματος “Mammoth sound”. Τα δυσοίωνα χρώματα και η ισορροπημένη αναλογία δίνουν ένα αριστοκρατικό rock ύφος στην αφίσα.

02. Phish Altantic City

Phish Altantic City poster

Ακόμη μια αφίσα της DKNG Studios. Αυτό το poster δημιουργήθηκε για την συναυλία του συγκροτήματος Phish, στην Atlantic City. Η αφίσα αποτελείται από τρία ξεχωριστά κομμάτια. Τα χρώματα και το ύφος της “παλιάς πόλης”  δίνουν έντονα έναν ρετρό τόνο στην αφίσα.

03. Polygon Marvel Heroes

Polygon Marvel Heroes poster

Οι ήρωες της Marvel αποτελούν πολύ συχνά αντικείμενο εικονογράφησης. Όμως αυτή η καταπληκτική πολυγωνική προοπτική των ηρώων, την κάνει μοναδική αφού ξεχωρίζει με αποτέλεσμα να απομνημονεύεται ανάμεσα στην πληθώρα αφισών με ήρωες της Marvel. Ο σχεδιαστής αυτής της αφίσας, είναι ένα δικό μας παιδί. Παρακαλώ χειροκροτήστε τον καλλιτέχνη με το όνομα Christos Ellinas

04. RIP 2007

RIP 2007 poster

Αυτή η αφίσα σχεδιάστηκε για το Dropbox από τον Morgan Allan Knutson. Μια μινιμαλιστική, μονόχρωμη , illustration αφίσα που αποδεικνύει ότι η απλότητα είναι ένας δυνατός σχεδιαστικός τρόπος προσέγγισης.

05. Florence and the Machine

Florence and the Machine poster

Ο Dawid Ryski δημιούργησε αυτή την αφίσα για μια συναυλία του συγκροτήματος Florence and the Machine. Όποιος γνωρίζει το συγκρότημα αντιλαμβάνεται ότι η αφίσα παραπέμπει στο vintage ύφος τους.

6. Rockstar

Rockstar poster

Αυτή η αφίσα δημιουργήθηκε από τον  Grzegorz Domaradzki για μια ταινία Bollywood. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η αφίσα αντιπροσωπεύει άψογα την ουσία της ταινίας.

07. A Space Odyssey

A Space Odyssey poster

Με βάση την κλασική ταινία του Kubrick, 2001: A Space Odyssey αυτή η αφίσα από τον Mattt Chase είναι η αγαπημένη μου. Εκπληκτικό βάθος και προοπτική την κάνουν να ξεχωρίζει.

08. Wine City

Wine City poster

Η Studio JQ χαρτογράφησε στην κυριολεξία το “κρασί”.  Σε αυτή την αφίσα συμβαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, με πολλές μικρές λεπτομέρειες. Κι όμως έχουν βρει έναν τρόπο η αφίσα να είναι απολύτως απλή!

09. Freedom of Speech

Freedom of Speech poster

Αυτή η αφίσα είναι καταπληκτική. Χρησιμοποίησε ένα αληθινό αντικείμενο που αντιπροσωπεύει τον “λόγο” και έδωσε, με πολύ έξυπνο τρόπο,  ένα βαθύτερο μεταφορικό νόημα… by Pei-Ling Ou

10. Dyslexia

Dyslexia poster

Ακόμη μια μεταφορική αφίσα η οποία σχεδιάστηκε από τον Jorge Letona, για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την δυσλεξία. 

11. Διεθνή Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Αφίσα ΚΕΘΕΑ κατά των ναρκωτικών

Μια αφίσα κοινωνικού χαρακτήρα για την “Διεθνή ημέρα κατά των Ναρκωτικών”. Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν στοιχεία από την πραγματικότητα προβάλλοντας ένα κοινωνικό μήνυμα που αντιπροσωπεύει ένα μέρος της κατάστασης. 

12. I’ll Lose Again

I'll Lose Again poster

Αν θέλετε πραγματικά έξυπνες ιδέες, ρωτήστε καλύτερα ένα παιδί. Αυτή είναι η αφίσα ενός μαθητή για την συμμετοχή του στις σχολικές εκλογές. Χιούμορ με (προφανώς) μια δόση πραγματικότητας είναι δύο καλά συστατικά για μια επιτυχημένη αφίσα.

13. Greek Crisis – Carnival of Xanthi 2011

Greek Crisis Carnival of Xanthi 2011 poster

Η θεματολογία του καρναβαλιού της Ξάνθης το 2011 ήταν εμπνευσμένη από την οικονομική κρίση και είχε τίτλο “Διεθνές Νομισματική Τρέλα”. Πρωταγωνιστής σε όλες τις αφίσες είναι κυρίως ο Καραγκιόζης είτε σαν λεκτική αναφορά, είτε ενσωματώνοντας χαρακτήρες από το θέατρο σκιών στις αφίσες. Οπότε, αυτοσαρκασμός, σάτιρα, αισιόδοξο μήνυμα και δόση αλήθειας είναι μια καλή πρακτική για αφίσες με χιούμορ και νόημα

 

 

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author