Και εκεί που ο Ιούνιος ήταν γενικά χαλαρός μήνας με μέτριο ενδιαφέρον στις ημερήσιες αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών, οι τελευταίες 3 μέρες του μήνα εκτόξευσαν τις αναζητήσεις στα ύψη. Κι όμως το ενδιαφέρον των χρηστών για τον μήνα Ιούνιο δεν επικεντρώθηκε εκεί που νομίζετε.
Μηνιαίο Συνολικο Ενδιαφέρον Αναζητήσεων
Το παρακάτω γράφημα μας δίνει την συνολική εικόνα του μήνα. Τα αποτελέσματα προέρχονται από τα Google Trends και αφορούν μόνο λέξεις-κλειδιά που έχουν τουλάχιστον 1.000 μοναδικές αναζητήσεις ημερησίως. Αυτό σημαίνει ότι οι αριθμοί που βλέπετε παρακάτω δεν είναι απόλυτοι. Επιπλέον για τις 3 τελευταίες ημέρες του μήνα, επειδή οι αναζητήσεις ήταν πάρα πολλές και τα Google Trends δίνουν μόνο τις 20 πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουν παραλείψει όρους με 1.000 αναζητήσεις, διότι σε κάποιες περιπτώσεις το 20ο πιο δημοφιλές αποτέλεσμα είχε 5.000 αναζητήσεις.
Συγκεκριμένες λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις
Ίσως πιστεύετε ότι συγκεκριμένες λέξεις που αναζητήθηκαν περισσότερο ήταν «Δημοψήφισμα», «Grexit» κ.ο.κ. Και όμως δεν ήταν. Δείτε στο παρακάτω γράφημα ποιες λέξεις αναζητήθηκαν περισσότερο.
Θέματα με τις περισσότερες αναζητήσεις
Πολλοί χρήστες αναζήτησαν πληροφορίες για το ίδιο θέμα, χρησιμοποιώντας παραλλαγές. Για παράδειγμα ένα τέτοιο θέμα ήταν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν ξέρω αν έπρεπε να συμπεριλάβω και λέξεις-κλειδιά σχετικά με το Δημοψήφισμα, διότι από ότι φάνηκε αναζητήθηκαν πολλά διαφορετικά θέματα γύρω από αυτό. Έχω κάνει μια κατηγοριοποίηση προσπαθώντας να περιοριστώ σε συγκεκριμένα θέματα.
Πάντως εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών του Ιουνίου, οι χρήστες αναζητούσαν περισσότερο συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης παρά λέξεις-κλειδιά.
Θέματα που αναζητήθηκαν περισσότερες φορές
Ανεξάρτητα από το πόσες αναζητήσεις είχαν, υπήρξαν θέματα που αναζητήθηκαν πολλές φορές είτε με υψηλό είτε με μέτριο ενδιαφέρον.
Ποιες ιστοσελίδες εμφανίστηκαν στα Google Trends του Ιουνίου;
Για κάθε μια λέξη-κλειδί που έχει καταχωρηθεί στα Google Trends (λόγω υψηλής αναζήτησης), η Google προτείνει ένα και μοναδικό άρθρο. Αυτό προκύπτει από αρκετούς παράγοντες με επικρατέστερο το CTR (Click Through Rate). Στο παρακάτω γράφημα δείτε ποιες ιστοσελίδες εμφανίστηκαν στα Google Trends και από πόσες φορές για διαφορετικά θέματα.