10 τρόποι να βελτιώσετε την Facebook Page

Όπως ήδη γνωρίζετε από τις 30 Μαρτίου του 2012, όλες οι σελίδες του Facebook μετατράπηκαν σε νέο περιβάλλον τύπου “χρονοδιάγραμμα”. Το νέο χρονοδιάγραμμα του Facebook αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης της σελίδας σας, ενώ παράλληλα, έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος εμφάνισης του περιεχομένου καθώς επίσης έχουν προστεθεί νέες διαθέσιμες ενέργριες προσαρμογής.

 

1. Χρησιμοποιήστε σχετικές φωτογραφίες για την φωτογραφία του Profile και την φωτογραφία εξωφύλλου

Η εισαγωγή φωτογραφίας εξωφύλλου είναι μια από τις νέες χαρακτηριστικές δυνατότητες του “χρονοδιαγράμματος”. Φροντίστε “οπτικά” να δέσουν με την φωτογραφία του Profile σας. Η διαμόρφωση αυτών των φωτογραφιών είναι περισσότερο σημαντική από ίσως θεωρείται, διότι με αυτό τον τρόπο χτίζετε πλέον μια Branded Facebook Fun Page.

 

2.  Καρφιτσώστε στην κορυφή

Στο χρονοδιάγραμμά μας το Facebook εμφανίζει πάντα το τελευταίο σας Post στην κορυφή (Last In – First Out), ενώ οι παλαιότερες δημοσιεύσεις σας μετακινούνται προς τα κάτω. Ωστόσο, εσείς μπορεί να έχετε ένα Post ιδιαίτερα σημαντικό και να θέλετε να είναι πάντα στην κορυφή του χρονοδιαγράμματός σας. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για προώθηση και ειδικές προσφορές.

 

3.  Επισημάνετε σημαντικά Post

Μπορείτε να επισημάνετε ένα Post μεγαλώνοντας τον χώρο που καταλαμβάνει στο χρονοδιάγραμμά σας, απλά πατώντας το αστεράκι που βρίσκεται  δεξιά πάνω από το Post.

 

4.  Χρησιμοποιήστε δικά σας Tabs με δικά σας thumbnail!

Το Facebook σας επιτρέπει να τοποθετήσετε έως και 12 δικές σας καρτέλες (tabs) με το δικό σας thumbnail. Κάθε καρτέλα,  η οποία έχει το δικό της όνομα, εικονίδιο και τίτλο είναι συνδεδεμένη μια μία συγκεκριμένη εφαρμογή ή ένα μέρος της ιστοσελίδας σας.  Το περιεχόμενο των καρτελών μπορεί να εμφανίζεται μέσα από το facebook ή να στείλετε τον χρήστη σε ένα εξωτερικό link. Φυσικά η βασική ιδέα των tabs είναι να μπορείτε να παρουσιάζετε τις υπηρεσίες σας ή τα προϊόντα σας μέσα από το Facebook, με άλλα λόγια λειτουργούν ως “κουμπιά” πλοήγησης.
Ενώ παράλληλα με τα προσαρμοσμένα εικονίδια (thumbnail) βελτιώνεται την οπτική αισθητική της σελίδας σας, αλλά και την χρηστικότητά της.

5.  Επωφεληθείτε από το Χρονικό ( ιστορικό δραστηριοτήτων)

Η νέα διάταξη του χρονοδιαγράμματος του Facebook σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ορόσημα για συγκεκριμένα γεγονότα ή ημερομηνίες που είναι σημαντικές, για παράδειγμα πότε ιδρύσατε την εταιρεία σας ή πότε κατασκευάσατε την ιστοσελίδα σας.

6.  Ενσωματώστε το Twitter

Συνδέστε απευθείας την σελίδα σας στο Facebook με το Twitter. Μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα tweets σας ή να σας συνδέσετε μέσω εφαρμογής, δίνοντας στους χρήστες την δυνατότητα να σας ακολουθήσουν.


7.  Syndicate RSS Feed

Εάν έχετε blog, μπορείτε εύκολα να τροφοδοτείται την σελίδα σας στο facebook μέσω RSS Feed με το περιεχόμενο του blog σας.  Υπάρχουν πολλές εφαρμογές RSS που σας επιτρέπουν να κάνετε κάτι τέτοιο.
Κάθε φορά που θα ανεβάζετε ένα νέο άρθρο στο blog σας, θα τροφοδοτείται αυτόματα και η σελίδα σας στο facebook.


8.  Χρησιμοποιήστε το δικό σας όνομα στο URL της σελίδας σας

Όταν η σελίδα σας έχει τουλάχιστον 25 θαυμαστές, τότε το Facebook σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την διεύθυνση URL της σελίδα σας. Αυτό, φυσικά, σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε την επωνυμία σας ή ένα άλλο πιο “έξυπνο όνομα”. Παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την διεύθυνση URL στις εταιρικές σας κάρτες, στα φυλλάδιά σας και όπου εσείς θεωρείτε σημαντικό.


9.  Προσθέστε τα Social Plugins του Facebook στην ιστοσελίδα σας

Μέσα από την ιστοσελίδα σας παροτρύνεται του επισκέπτες σας να συνδεθούν μαζί σας μέσω Facebook.
Η τοποθέτησης social plugins μέσα στη ιστοσελίδα σας καθιστούν εύκολο στους επισκέπτες σας, να μοιράζονται το περιεχόμενό σας, να κάνουν Like, προτάσεις, κοινοποίησες.
Το Facebook  παρέχει πολλών ειδών plugins.


10.  Ποιοτικό περιεχόμενο

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πρέπει να δώσετε ακόμη περισσότερο προσοχή από ότι νομίζετε. Ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε στα social media είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω των χρηστών του facebook.
Αυτό σημαίνει ότι επιτυχία είναι ένα δικό σας Post να μοιραστεί μέσω των θαυμαστών σας, στους φίλους τους.

  • Ποιες στρατηγικές έχετε για την σελίδα σας στο Facebook;
  • Ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε για να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε τα αποτελέσματά σας.
Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author