Τι ήταν κάποτε το SEO. Τι είναι σήμερα το SEO. [INFOGRAPHICS]

Η αλήθεια είναι αυτή: Παλιές τεχνικές SEO όχι μόνο δεν λειτουργούν, αλλά σας κοστίζουν και θέσεις κατάταξης. Δείτε τι άλλαξε και γιατί.

Όπως είναι αναμενόμενο τα πράγματα εξελίσσονται και φυσικά το SEO δεν αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα θα έλεγα ότι το SEO είναι από τα πρώτα που επηρεάζονται.

Γιατί γίνεται, όμως, αυτό;

Διότι οι μηχανές αναζήτησης βελτιώνουν τους αλγόριθμους , που κατά κάποιον τρόπο “αποφασίζουν” ποιες ιστοσελίδες θα είναι στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Και γιατί οι μηχανές αναζήτησης το κάνουν αυτό;

Διότι οι άνθρωποι το προκαλούν (και όχι άδικα), αφού απαιτούν πιο ποιοτικά αποτελέσματα για τις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω INFOGRAPHICS πριν λίγα χρόνια οι τακτικές του old seo, λειτουργούσαν μια χαρά και όλοι ήταν χαρούμενοι. Όμως με την πάροδο του χρόνου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν και από το SEO “οι πονηριές”. Spammy backlinks και ψεύτικο περιεχόμενο που υπήρχε ίσα-ίσα για να προστεθούν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά έκαναν τις μηχανές αναζήτησης να αναζητήσουν έξυπνους τρόπους που ελέγχουν ένα κατεβατό από παράγοντες. Αυτοί, λοιπόν, οι παράγοντες καθορίζουν και την κατάταξή σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για κάθε λέξη-κλειδί. Επιπλέον σήμερα είναι πολύ ζωτικής σημασίας τα ποιοτικά backlinks από websites όπως Tumblr, LiveJournal κ.α. πατήστε εδώ και δείτε πως μπορείτε να το πετύχετε.

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα, για να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι το ψεύτικο περιεχόμενο και πως τιμωρείται από τις μηχανές αναζήτησης:

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να στοχεύσει στην λέξη-κλειδί “αυτοκίνητα“. Αυτό, βέβαια, στις μέρες μας δεν έχει και πολύ νόημα διότι κανένας χρήστης δεν θα ψάξει  “αυτοκίνητα“, θα ψάξει κάτι πιο συγκεκριμένο ανάλογα με αυτό που αναζητάει, όπως για παράδειγμα “φθηνά αυτοκίνητα“, “μεταχειρισμένα αυτοκίνητα“, “πόσα είναι τα αυτοκίνητα στην Αττική” κ.ο.κ. (επί της ευκαιρίας αυτοί οι όροι ονομάζονται long tail).

Ας πούμε όμως ότι ο κύριος Τάδε, στοχεύει στην λέξη-κλειδί “αυτοκίνητα” και μάλιστα με τις τακτικές spammy backlinks & ψεύτικο περιεχόμενο κατάφερε να έρθει στην 1η σελίδα (πράγμα αδύνατον τώρα πια).

Τώρα σκεφτείτε ότι κάποιος χρήστης γράφει στη Google “φθηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα” και αφού ο κύριος Τάδε κατάφερε για την λέξη-κλειδί “αυτοκίνητα” να είναι στην 1η σελίδα τότε κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην 1η σελίδα και για long tail όρους που περιέχουν την λέξη που έχει στοχεύσει. Ο χρήστης πατάει το αποτέλεσμα του κύριου Τάδε και του ανοίγει μια σελίδα με το παρακάτω περιεχόμενο:

“Το πρώτο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από τον Ford, το 19… Το πρώτο αυτοκίνητο δεν είχε ταχύτητες… Τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν ταχύτητες, βέβαια μερικά είναι αυτόματα. Δηλαδή αυτοκίνητα χωρίς ταχύτητες…”

Και κάπως έτσι συνεχίζεται ένα ανούσιο περιεχόμενο σε σχέση πάντα με την λέξη-κλειδί που αναζητούσε ο χρήστης του παραδείγματος.

Τι λέτε να κάνει αυτός χρήστης;

Μα φυσικά, θα κλείσει την σελίδα και δεν πρόκειται να την ξανά πατήσει όταν την επόμενη φορά αναζητήσει “φθηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα” . Βέβαια το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι χρήστες που “την έπαθαν”.

Εσείς τι λέτε, τα “βλέπουν” αυτά οι μηχανές αναζήτησης;

Μα φυσικά και τα βλέπουν! Και όχι  μόνο τα βλέπουν, αλλά τα “γράφουν και σε ένα τεφτέρι”.

Αυτό το “τεφτέρι” κρατάει πολλές πληροφορίες και μια από αυτές είναι η απλή διαπίστωση όλων των χρηστών που πάτησαν την σελίδα του κυρίου Τάδε και αμέσως την εγκατέλειψαν. Αυτό για τις μηχανές αναζήτησης, σημαίνει ότι “κακώς βρέθηκε ο κύριος Τάδε στην 1η σελίδα και καιρός είναι να πάει τουλάχιστον στη 2η“. 

Πατήστε εδώ και ελέγξτε την ποιότητα του περιεχομένου σας σε σχέση με τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε. 

Αρκετά με την θεωρία και τα παραδείγματα. Δείτε παρακάτω το INFOGRAPHICS που σας εξηγεί τι γινόταν παλιά και τι γίνεται σήμερα στο SEO.

 

 

Για να αποκτήσετε ποιοτικά backlinks πατήστε εδώ!

 

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author