Αιωνιότητα είναι…

Σε αυτό το άρθρο τολμώ να αγγίξω (ίσως να είναι και πρώτη φορά που γίνετε) θέματα Digital Marketing & προώθησης που αφορούν έναν κλάδο στον οποίο όταν γίνεται αναφορά, κάνουμε όλοι τον σταυρό μας. Φυσικά αναφέρομαι στον κλάδο επιχειρήσεων “Κοινωνικής Εξυπηρέτησης” ή πιο απλά “Γραφεία Τελετών”.

Οι επιχειρήσεις αυτές, δεν είναι κάτι περισσότερο ή λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση και όσο περίεργο και να σας φαίνεται έχουν τις ίδιες ανησυχίες και ανάγκες με κάθε άλλο επιχειρηματία.

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα ο κλάδος είναι χωρισμένος θα έλεγα στην παλιά γενιά και στην νέα όπου είτε συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση είτε είναι δική τους επιλογή. Αυτό όμως που παρατηρώ είναι ότι οι νέοι επιχειρηματίες στον κλάδο αυτό, ναι μεν γνωρίζουν τα οφέλη του Digital Marketing , αλλά δεν γνωρίζουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το internet ως εργαλείο προς όφελος της επιχείρησης τους.

Έτσι, λοιπόν, αυτή την στιγμή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τα άκρα. Από την μία πλευρά έχουμε μια μερίδα η οποία επιλέγει να μην κάνει τίποτα, δηλαδή θεωρεί ακραία την παρουσία στο internet (όπως website, social media κ.ο.κ.) και η άλλη πλευρά καταφεύγει σε χοντράδες επιλέγοντας τον δρόμο του black humor.

Τίποτα από τα δύο δεν είναι σωστό, η χρυσή τομή είναι η καλύτερη επιλογή. Για αυτό σας ετοίμασα μερικά βασικά tips τα οποία ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.

Να λοιπόν τα δύο βασικά σημεία εκκίνησης.


1.Κατασκευή Ιστοσελίδας

Κατασκευάστε μια ιστοσελίδα με ισορροπία τόσο στα χρώματα όσο και στο περιεχόμενο. Δεν χρειάζεται να είναι μαύρη, ούτε άσπρη… ούτε καν γκρι. Εξάλλου εσείς δεν στοχεύετε στο “μακάβριο” κομμάτι της επιχείρησης, εσείς στοχεύετε στην εξυπηρέτηση και την παροχή υπηρεσιών. Μπορείτε να επιλέξετε χρωματικά μοβ με πράσινο ή καφέ απαλό με μοβ κ.ο.κ. Επικεντρωθείτε στο να αναλύσετε τις παροχές σας όπως για παράδειγμα τις Νομικές Υπηρεσίες που αναλαμβάνετε.

Εάν είστε αρκετά πρωτοποριακός, δώστε επιλογές ως προς το ύφος της τελετής ή ακόμη και πιο ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν το πριν και το μετά της τελετής.

Θα πρότεινα στην πρώτη σελίδα να μην έχετε φέρετρα, νεκροφόρες και κόλλυβα, διότι μην ξεχνάτε ότι “εσείς παρέχετε υπηρεσίες” και δεν κάνετε πωλήσεις (τουλάχιστον άμεσα)!
Αποφύγετε τα βυζαντινά γράμματα και τα έντονα θρησκευτικά σύμβολα, έτσι θα μπορέσετε να έχετε μια ιστοσελίδα η οποία να μην παραπέμπει σε νεκροταφείο, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρείτε μια σοβαρότητα και ευγένεια. Σημαντικό βέβαια είναι ο χρήστης κατά την πλοήγησή του στην ιστοσελίδα σας να μην πάθει ψυχοπλάκωμα, αλλά να μπορεί να διαβάσει γρήγορα χρήσιμες πληροφορίες χωρίς να είναι δυσάρεστη η πλοήγηση του από το ύφος της ιστοσελίδας.

Επιπλέον, ενσωματώστε μέσα στην ιστοσελίδα ένα απλό blog στο οποίο να κάνετε αναρτήσεις από θέματα που αφορούν την δουλειά σας, όπως για παράδειγμα η αποτέφρωση ή οτιδήποτε άλλο εσείς θεωρείτε σημαντικό.
Μην ξεχάσετε να βάλετε μια ενότητα με “Συχνές Ερωτήσεις”, όπου εκεί θα απαντάτε άμεσα και γρήγορα στις πιο συχνές ερωτήσεις των χρηστών. Παράλληλα τονίστε, ότι καλύπτετε όλες τις υγειονομικές αρχές και ότι πληροίτε όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο προδιαγραφές.


2.Social Media

Όταν λέμε Social Media, δεν εννοούμε το Facebook! Υπάρχουν πάρα πολλά και αρκετά εξειδικευμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Ξεκινήστε με έναν λογαριασμό στην Google. Από εκεί μπορείτε να κατασκευάσετε μια σελίδα Google +. Αρκεστείτε σε μια απλή σοβαρή παρουσία, ενώ μπορείτε να αναρτάτε νέα του κλάδου σας, νομικές συμβουλές ή νομικές αλλαγές και γενικά οτιδήποτε θεωρείτε σημαντικό.

Στην συνέχεια, αξιοποιήστε τις υπηρεσίες που σας παρέχει η Google και καταχωρείστε την επιχείρησή σας στον χάρτη. Αν και σήμερα ο κλάδος κινείται “από στόμα σε στόμα”, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι σε κάποια χρόνια τα πράγματα θα αλλάξουν και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν έρευνα αγοράς, θα ψάχνουν να βρουν κριτικές και σχόλια και φυσικά θα αναζητούν την πιο κοντινή τους επιχείρηση σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα τους δίνει ο ψηφιακός χάρτης. Επίσης καταχωρείστε την επιχείρηση και στον αντίστοιχο χάρτη της Bing.

Γενικά, κρατήστε την ισορροπία σε όσα δείχνετε και σε όσα γράφετε. Αποφύγετε τις ακρότητες, δηλαδή από έντονα θρησκευτικά μηνύματα έως και κάτι σαχλά του τύπου “Φροντίζουμε για το τελευταίο σας ταξίδι…”.
Επίσης, μην προσπαθήσετε να κάνετε black humor, διότι αυτό το έχει αναλάβει ήδη ο Αρκάς με μεγάλη επιτυχία στο “Η ζωή μετά…”, εξάλλου όπως γράφει και ο ίδιος “Αιωνιότητα είναι θα περάσει”…
Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author