Η Αλήθεια που κρύβουν τα χρώματα [INFOGRAPHIC]

Η Αλήθεια που κρύβουν τα χρώματα [INFOGRAPHIC]

Τι σκέφτονται οι άλλοι, όταν βλέπουν το λογότυπό σας;

Το ξέρατε ότι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι καταναλωτές στο λογότυπό σας είναι το χρώμα;

Η ψυχολογία των χρωμάτων είναι η μελέτη του χρώματος ως καθοριστικός παράγοντας που επιδρά στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ωστόσο ο βαθμός που επηρεάζει το χρώμα έχει σχέση και με περιβαλλοντικά ερεθίσματα και όλα αυτά μεταξύ τους και σε συνδυασμό εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

Φυσικά, ένας σημαντικός συντελεστής είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα. Για παράδειγμα κάποτε έγινε μια έρευνα σε μια μερίδα βρετανών και κινέζων. Το αποτέλεσμα ήταν ότι για το ίδιο χρώμα, κάθε μερίδα, είχε συνδέσει το ίδιο χρώμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ενώ ένας ακόμη παράγοντας είναι και οι καιρικές συνθήκες. Λένε ότι στις περιοχές που επικρατεί επί των πλείστων κρύο, προτιμούνται τα ζεστά χρώματα και το αντίστροφο. Σε κάποιες άλλες χώρες όπως η Ελλάδα το αγαπημένο χρώμα το Ελλήνων είναι το γαλάζιο, διότι το έχουν συνδέσει με το χρώμα της σημαίας, της θάλασσας και του γαλάζιου ουρανού.

Παρακάτω, δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον infographic άρθρο, για τη σημασία των χρωμάτων στο λογότυπό σας και ποια μυστικά κρύβουν!

Η Αλήθεια που κρύβουν τα Χρώματα [INFOGRAPHIC]

Σχετικά με τον αρθρογράφο