Τα No-Follow links είναι εξίσου σημαντικά!

Πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων θέλουν να γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ των dofollow και των nofollow links. Και τα δύο “είδη” links, φαίνονται και επισημαίνονται από τις μηχανές αναζήτησης, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι ένα nofollow link, δεν προσδίδει καμία αξία, όσων αφορά το SEO, από το ένα site στο άλλο.

Τα nofollow links συμβάλουν στη διασφάλιση, ότι οι spammers δεν θα κάνουν κατάχρηση του παράγοντα εμπιστοσύνης ενός δημοφιλούς site και αποθαρύνονται από αυτό το γεγονός. Δεδομένου ότι ένα nofollow link, δεν προσδίδει καμία αξία από το ένα site στο άλλο, θα πρέπει (θεωρητικά) αυτό να σταματάει τους spammers από το να “πλημμυρίζουν” ένα blog ή site με ενοχλητικά links, με σκοπό να πετύχουν καλύτερη κατάταξη στη δική τους ιστοσελίδα στα SERPs.

Προφανώς αυτή η τακτική, δεν έχει σταματήσει εντελώς τους spammers, αλλά είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης, προκειμένου να κρατήσουν ένα δίκαιο πεδίο ανταγωνισμού.

“Τώρα ίσως να αναρωτιέστε, αν ένα Link δεν πρόκειται να δώσει καμία αξία βελτιστοποίησης στην ιστοσελίδα μου, γιατί πρέπει να μπω στη διαδικασία για να το αποκτήσω;”

“No Follow” δεν σημαίνει “No value”.

Αλλά ακόμα και αν ένα nofollow link δεν συνυπολογίζεται στη βελτίωση της κατάταξή σας και την SEO αξία του site σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πολύτιμο. Για παράδειγμα, ένα nofollow link, μπορεί άνετα να στείλει ένα τεράστιο ποσό επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας, το οποίο θεωρώ ότι αυτός θα πρέπει να είναι κανονικά ο πραγματικός σκοπός του κάθε link. Μερικά από τα πιο πολύτιμα Links στην ιστοσελίδα μας, είναι nofollow links, και τα χαρακτηρίζω “πολύτιμα”, λόγω του αριθμού των στοχευμένων επισκεπτών που στέλνουν συνεχώς στο site μας. Και η επισκεψιμότητα αυξάνεται κάθε μέρα!

Για παράδειγμα, όταν βελτιστοποιείτε ένα βίντεο στο YouTube, θα τοποθετήσετε ένα link προς το δικτυακό σας τόπο στην περιγραφή του βίντεο. Τα links στο YouTube είναι nofollow, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια από τα 100 άτομα π.χ. που παρακολούθησαν το βίντεο, δεν θα κάνουν κλικ πάνω στο link σας. Προσφέροντας στους χρήστες σας την δυνατότητα του άμεσου συνδέσμου,  σε αντίθεση με αυτούς που περιμένετε να θυμούνται και να πληκτρολογήσουν τη διεύθυνση URL σας στη γραμμή πλοήγησης, αυξάνετε την επισκεψιμότητά σας, από τη στιγμή που ο χρήστης δεν θα «κουραστεί» για να σας βρεί!

Επίσης, να θυμάστε ότι ακόμα και αν δεν «μετράνε», η Google εξακολουθεί να βλέπει και να διαβάζει τα nofollow links που έρχονται στο site σας, το οποίο συμβάλλει στην ποικιλία των links του “χαρτοφυλακίου” σας

Θα πρέπει να υπάρχει μια φυσική κατανομή των “dofollow” και ” nofollow” links.

Χιλιάδες και χιλιάδες sites, χρησιμοποιούν το nofollow atribute στην ιστοσελίδα τους, έτσι το χαρτοφυλάκιό σας είναι βέβαιο ότι θα έχει πολλά περισσότερα από μερικά nofollow links. Παρόλο που δεν υπάρχει “σωστή” αναλογία μεταξύ dofollow και nofollow links, αν το site σας, στην συντριπτική πλειοψηφία του βασίζεται σε dofollow links, αυτό δεν θα φαίνεται φυσικό στις μηχανές αναζήτησης.

Δίνετε την αίσθηση ότι “αποφύγετε” τα nofollow links. Όταν κάνετε μια καμπάνια Link Building, ΔΕΝ θα πρέπει να επικεντρώνεστε στην απόκτηση μόνο dofollow links ή στην αποφυγή των nofollow. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προφίλ των links σας, φαίνεται όσο το δυνατόν πιο “φυσικό” και οργανικό γίνεται.
 
Οι μηχανές αναζήτησης, θέλουν να βλέπουν μια αργή και  διαφοροποιημένη προσέγγιση στο Link Building, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει μια καλή αναλογία μεταξύ των dofollow και nofollow links στο προφίλ σας.

Ελέγξτε δωρεάν την ιστοσελίδά σας.  Δείτε σε ποια σημεία έχετε λάθη και δεν εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google. 

ΔΩΡΕΑΝ SEO ANALYZER CHECK

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Bored0Angry

About Author